U Italiji zaplijenjen kokain vrijedan 70 miliona eura

Droga je nađena u dva kontejnera. Prva količina od 55 kg nalazila se u kontejneru koji je stigao iz Brazila i išao je za Sloveniju, a deklarisano je da se u njemu prevozi aluminijum. Druga, mnogo veća količina od 289 kilograma takođe je nađena u jednom kontejneru iz Brazila koji je išao za Trst. Za taj kontejner bilo je deklarisano da sadrži kafu

2 komentar(a)
Luka bar kokain, Foto: Uprava carina
02.12.2015. 10:23h

Policija južnog italijanskog okruga Ređo Kalabrija saopštila je danas da je zaplijenila 344 kilograma čistog kokaina procijenjene vrijednosti od oko 70 miliona eura.

Droga je zaplijenjena tokom vikenda u velikoj industrijskog luci Đoja Tauro u Kalabriji, jednoj od glavnih luka kroz koju se krijumčare razne stvari u Italiju, saopštila je policija.

Droga je nađena u dva kontejnera. Prva količina od 55 kilograma nalazila se u kontejneru koji je stigao iz Brazila i išao je za Sloveniju, a deklarisano je da se u njemu prevozi aluminijum.

Druga, mnogo veća količina od 289 kilograma takođe je nađena u jednom kontejneru iz Brazila koji je išao za Trst. Za taj kontejner bilo je deklarisano da sadrži kafu.

Prema italijanskoj policiji oko 932 kilograma kokaina zaplijenjeno je u toj luci od početka godine.

Carinici su u Luci Bar juče zaplijenili oko 33 kilograma kokaina. Droga je u Luci Bar pronađena u kontejneru punom džakova kafe dopremljenom iz Brazila.