Maloljetnici sa lažnim pištoljem pljačkali po Kotoru, Tivtu i Podgorici?

210 pregleda0 komentar(a)
maloljetnička delikvenicja, Foto: Shutterstock
30.11.2018. 13:58h

Tivatska policija tvrdi da je rasvijetlila četiri krivična djela i tužiocu za maloljetnike u ODT u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnih L.K. (17) iz Podgorice i A.A. (15) iz Berana.

"Na teritoriji Opštine Tivat, osumnjičena lica su, sumnja se, sa E.H. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom su uz prijetnju pištoljem, za koji se kasnije ispostavilo da se ne radi o pravom pištolju nego o replici, od radnice jedne apoteke otuđili novac u iznosu od 250 eura. Oni su se nakon izvršenog krivičnog djela, kako se sumnja, taksi vozilom uputili u pravcu Podgorice, gdje su ih službenici CB Podgorice, postupajući na osnovu informacija službenika tivatske policije, lišili slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su replika pištolja i ukradeni novac pronađeni.

"Kriminalističkom obradom, tivatska policija je došla do sumnje da su A.A. i L.K. počinili i još KD teška krađa, KD teška krađa u pokušaju i KD razbojništvo u pokušaju na teritoriji Tivta. Tom prilikom su ova lica, sumnja se, upotrebom podesnih sredstva i prijetnjama replikom pištolja otuđili cigarete i mobilni telefon koji služi za dopunu računa. Podsjećamo da su ova lica lišena slobode od strane podgoričke policije zbog sumnje da su počinila pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na teritoriji Podgorice", navodi se u saopštenju.