Cetinjska policija rasvijetlila 16 krađa i zaplijenila veću količinu oružja

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tom prilikom zaplijenili su šest pušaka, tri pištolja, 507 metaka različitih kalibara, 14 klasova eksploziva, oko četiri metra štapina za paljenje eksploziva, 18 inicijalnih kapisli i rezervni okvir od automatske puške

63 pregleda3 komentar(a)
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
19.11.2015. 10:59h

Službenici cetinjske policije rasvijetlili su 16 krađa počinjenih u dva sela na području te opštine, oduzeli veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija i nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv tri osobe.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu a u koordinaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca, pretresli kuće i stanove koje koriste S.P. (19), N.P. (24) i D.J. (44), svi nastanjeni u Prijestonici.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tom prilikom zaplijenili su šest pušaka, tri pištolja, 507 metaka različitih kalibara, 14 klasova eksploziva, oko četiri metra štapina za paljenje eksploziva, 18 inicijalnih kapisli i rezervni okvir od automatske puške.

„Osim oružja, municije i eksplozivnih materija, pronađena je i oduzeta veća količina tehničke robe, antikviteta, skupocjenih alkoholnih pića i raznih drugih predmeta, za koje se sumnja da potiču iz počinjenih krivičnih djela teška krađa“, kaže se u saopštenju.

S.P. i N.P. su uhapšeni i privedeni osnovnom državnom tužiocu na Cetinju i protiv njih su podnijete krivične prijave zbog osnova sumnje da su počinili šest krivičnih djela (KD) teška krađa i deset KD teška krađa u pokušaju.

Protiv S.P. je podnijeta je i krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je protiv D.J., shodno izjašnjenju nadležnog tužioca, u redovnom postupku podnijeta krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Kako navode iz Uprave policije, osim toga, službenici Grupe za suzbijanje droga Podgorica su, u sadejstvu sa kolegama iz podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), u utorak pretresli stan koje koristi N.V. (29) iz Podgorice, gdje su pronašli i oduzeli dva pištolja i 12 komada municije raznih kalibara.

N.V. je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Službenici CB Podgorica su nekoliko dana ranije od D.B. (26) iz Podgorice oduzeli pištolj marke M75, cal 7,62 mm, sa okvirom od osam metaka istog kalibra“, dodaje se u saopštenju.