Komesar optimističan u vezi dogovora sa Grčkom

Ministri finansija eurozone sastali su se u ponedjeljak u Briselu kako bi razmotrili implementaciju najnovijeg paketa pomoći dodijeljenog Atini, kao i da bi utvrdili da li Grčka ispunjava uslove neophodne za isplatu dalje pomoći i dokapitaliziju banaka

0 komentar(a)
Pjer Moscovici, Foto: Reuters
10.11.2015. 08:10h

Komesar EU za ekonomska i monetarna pitanja, poreze i carine, Pjer Moscovisi, saopštio je da je ubjeđen da će sporazum između Brisela i Atine biti postignut narednih dana.

Moscovisi je kazao da je imao veoma pozitivne i plodonosne sastanke sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, ministrom finansija Euklidom Cakalotosom i drugim ministrima tokom posjete Atini, prenosi Capital.ba.

“Radimo na prvoj grupi mjera koje su preduslov da bi Grčkoj bila isplaćena tranša kredita pomoći vrijedna dvije milijarde eura“, rekao je Moscovisi i dodao da je većina mjera već usvojena.

On je naveo da ima još dosta posla, ali da se nada da će, u duhu kompromisa i dobre saradnje, dogovor biti postignut “u danima koji dolaze”.

Ministri finansija eurozone sastali su se u ponedjeljak u Briselu kako bi razmotrili implementaciju najnovijeg paketa pomoći dodijeljenog Atini, kao i da bi utvrdili da li Grčka ispunjava uslove neophodne za isplatu dalje pomoći i dokapitaliziju banaka.