Totalna agonija Čelsija, bajka o lisicama iz Lestera se nastavlja

Čelsi na tri boda od zone ispadanja nakon poraza u Stouku, Lester poravnat na vrhu sa Mančester sitijem i Arsenalom, koji igraju sjutra

3 komentar(a)
Azar, Foto: Reuters
07.11.2015. 19:46h

Čelsijeva očajna sezone pretvorila se u agoniju, u totalnu bespomoćnost - aktuelni prvak je na gostovanju Stouku doživio treći uzastopni poraz (1:0) i stigao na samo tri boda od zone ispadanja.

Taman kada se mislilo da su "plavci" pobjedom nad Dinamom iz Kijeva izašli iz krize, stigao je novi udarac, najveći do sada.

Bez Žozea Murinja, koji zbog kazne nije mogao ni da priđe stadionu "Britanija", Čelsi je igrao mnogo bolji fudbal od domaćina, vjerovatno odigrao i najbolji fudbal ove sezone, promašio mnoštvo šansi, pogodio i stativu...

Kada jedna ekipa i u takvim okolnostima - izgubi utakmicu, onda je stvarno u velikom problemu.

Jedan jedini pravi prelezak na protivničku polovinu, početkom nastavka, Stouk je pretvodio u pobjednički gol - Arnautović je u 53. minutu pokupio otpadak nakon centaršuta sa desne strane i zakucao loptu u mrežu Begovića.

Čelsi je do kraja meča nastavio da napada, Pedro je pogodio stativu, velike šanse imali Azar, Oska i Rami, ali je ostalo 1:0...

Lester Klaudija Ranijerija više nije hit, već realnost u vrhu Premijer lige - "lisice" su savladale i Votford, uknjižile sedmu pobjedu u sezoni (imaju samo jedan poraz) i prenoćiće poravnate na tabeli sa vodećim tandemom Mančester siti - Arsenal, koji sjutra igra mečeve 12. kola.

Francuz Ngolo Kante, prvijencem u Premijer ligi, i prvi strijelac prvenstva Džejmi Vordi iz penala (12. gol u šampionatu srušili su Votford za nastavak bajke na "King Pauer stadionu". Vordi je postigao gol na devet mečeva u nizu - rekorder u toj kategoriji je Rud van Nistelroj, koji je bio strijelac na deset utakmica zaredom.

Mančester junajted postigao je gol u Premijer ligi, nakon dva sušna kola. Džesi Lingard prekinuo je golgeterski post svog tima, prvim pogotkom u takmičarskim mečevima, dok je pobjedu nad Vest Bromvičem ovjerio je Huan Mata iz penala. Junajted ima bod manje od trija na vrhu.

"Kritikovani smo što ne dajemo mnogo golova, ali kao da niko ne vidi da ih još manje primamo. Igramo tvrdo, agresivno, a golovi će doći", rekao je Lingard.

Vest Hem Slavena Bilića je u maloj krizi - nakon poraza od Votforda u prošlom kolu, uzeo je samo bod protiv Evertona na svom terenu. Argentinac Manuel Lancini, saigrač Mirka Vučinića prošle sezone u Al Džaziri, doveo je domaćina u vođstvo, efektnim udarcem sa ivice šesnaesterca, a izjednačio je Romelo Lukaku.

Tim u formi je Sautempton, koji ne zna za poraz već osam mečeva, od čega šest u Premijeri ligi. Četvrtu pobjedu u tom nizu, tim Ronalda Kumana ostvario je protiv posrnulog Sanderlenda u gostima, golom Dušana Tadića iz penala. Kuriozitet je da je Sautempton još neporažen u gostima.

"To je fantastičan uspjeh u ovako jakoj konkurenciji", kazao je trener Kuman.

Njukasl je u gostima pobijedio Bornmut 1:0, u premijernoj utakmici 12. kola Premijer lige, za tek drugi trijumf u sezoni.

Gol odluke je postigao Perez u 27. minutu, na asistenciju Georginija Vijnalduma.

Bornmut je pretrpio osmi poraz i nalazi se u zoni ispadanja.

Domaćin ima za čim da žali, jer je bio bolji rival, stvorio je veliki broj šansi (čak 17 šuteva više od Njukasla), ali nije uspio da postigne gol za razliku od gostiju kod kojih se istakao golman Rob Eliot.

Rezultati

Stouk - Čelsi 1:0

Arnautović 53.

Lester - Votford 2:1

Kante 52, Vordi 65. (penal) - Dini 75. (penal)

Mančester junajted - VBA 2:0

Lingard 52, Mata 90+2. (penal)

Norič - Svonsi 1:0

Houson 70.

Sanderlend - Sautempton 0:1

Tadić 69. (penal)

Vest Hem - Everton 1:1

Lancini 30. - Lukaku 43.

Bornmut - Njukasl 0:1

Perez 27.

Nedjelja

Aston Vila - Mančester siti (14.30)

Arsenal - Totenhem (17)

Liverpul - Kristal Palas (17)

Tabela: Mančester siti, Arsenal i Lester po 25 bodova, Mančester junajted 24, Vesthem 21, Totenhem i Sautempton po 20, Everton i Liverpul po 17, itd.