Adžić: Duel ekipa koje mogu da idu do kraja

Legija strankinja stiže na revanš željna osvete za poraz u prvom meču (22:28), ali vladarke ne namjeravaju da siđu sa trona

80 pregleda0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
07.11.2015. 12:10h

Od poraza od Đera u finalu Lige šampiona 4. maja 2014. godine, rukometašice Budućnosti su nepobjedive u zvaničnim mečevima. Aktuelne šampionke Evrope su upisale 16 pobjeda i samo jedan remi u Ligi šampiona, a jedan od najtežih ispita u tom nizu položen je prije šest dana u Bukureštu, kada je savladan CSM sa 28:22.

Legija strankinja iz Rumunije stiže na revanš željna osvete, ali sada je valjda svima jasno da vladarke Starog kontinenta ne namjeravaju da siđu sa trona. I to hoće da dokažu sjutra od 19 časova u „Morači”, u još jednom obračunu sa timom prepunim zvijezda svjetskog rukometa...

"Vjerujem da je igra i ove generacije Budućnosti dovoljan poziv za sve da napune „Moraču” i vide fenomenalnu predstavu ekipa koje mogu da idu do kraja u Ligi šampiona. Ovakav izazov treba ispratiti i biti uz djevojke, a ja vjerujem da će one na pravi način odgovoriti odnosom prema igri i karakterom, koji je prepoznatljiv", naglasio je Dragan Adžić.

Pred prvi obračun najjačih timova grupe D se mislilo da će prednost CSM-a biti činjenica da je odigrao 10 mečeva u domaćem šampionatu i dva sa nedoraslim rivalima u Ligi šampiona, a Budućnost je imala samo ovo drugo. Činilo se, međutim, da su Podgoričanke već u top-formi...

"Puno smo se spremali za Bukurešt, što nam se i vratilo. Sigurno je da naš suparnik ima rezerve, koje nije pokazao našom zaslugom, ali se spremamo za njegovo najbolje izdanje. Vjerujem da možemo da ponovimo odnos i skoncentrisanost iz Bukurešta, a novom pobjedom bismo potvrdili dva velika boda iz prvog meča", dodaje Adžić.

Trener Budućnosti ne smatra da je pobjeda u glavnom gradu Rumunije olakšavajuća okolnost za njegov tim, koji bi sada trebalo da bude relaksiraniji.

"Nije ni lakše, ni teže, ali volim kad djevojke osjete satisfakciju za trud. Otkada smo saznali da nam je CSM rival, spremali smo se za njega i svi smo dali ogromnu energiju. Prvi meč je, ipak, bio samo prvo poluvrijeme, ne možemo da budemo ni nezadovoljni, ni prezadovoljni. CSM ima kvalitet da odigra bolje, za to se i spremamo", zaključio je Adžić.

U prvom meču 4. kola grupe D, Savehof je savladao MKS Lublin sa 27:24 i definitivno otpisao Poljakinje iz borbe za drugu fazu.

Šveđanke će u preostalim mečevima protiv Budućnosti i CSM-a pokušati da osvoje makar neki bod za prelazak u grupu 2.