Napadači bez golova

Velika imena su u pitanju...

0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
05.10.2015. 14:44h

Levandovski puni mreže, proradio je Aguero, kao i Aleksis Sančes, odličnu sezonu ima i Benzema, sjajan golgeterski prosjek ima napadač Borusije Obamejang...

Ali, koji su to napadači koji za sada još nisu proradili. Velika imena su u pitanju...

VEJN RUNI

Mančester junajted, golova u prvenstvu - 1

Treći najbolji strijelac u istoriji Mančester junajteda sa 235 pogodaka (14 manje od Bobija Čarltona) ove sezone u Premijer ligi postigao je samo jedan. Gol koji je dao Sanderlendu prije osam dana bio je njegov prvi prvenstveni još od aprila i tačno 1.000 minuta.

Pamtiće, ipak, Runi početak sezone, jer je postao najbolji strijelac engleske reprezentacije svih vremena - rekordni, 50. gol postigao je protiv Švajcarske 8. septembra.

HARI KEJN

Totenhem, golova u prvenstvu - 1

Najveća engleska napadačka nada 22-godišnji Kejn ove sezone ima jednak broj golova i autogolova - po jedan. Kejn je blistao prošle sezone, sa 21 golom izjednačio klupski rekord, koji su držali Šeringem, Klinsman i Bejl. Bio je drugi strijelac lige iza Aguera.

Od posljednjeg gola prošle do prvog ove sezone prošlo je tačno 748 minuta. Post je prekinuo protiv Mančester sitija u pobjedi od 4:1.

ALEKSANDR LAKAZET

Lion, golova u prvenstvu - 2

Lakazet je prošle sezone bio goropadan sa 29 golova u francuskom šampionatu, više od Ibrahimovića i Kavanija.

U prvih devet kola upisao se svega dva puta i od sigurnog člana francuskog nacionalnog tima, postao prekobrojan na listi Didijea Dešana.

DŽEKSON MARTINES

Atletiko Madrid, golova u prvenstvu - 1

Došao je kao najveće i najskuplje pojačanje Atletika (35 miliona eura) i nakon 21 gola za Porto u prvenstu Portugala. Skromno je počeo u novom klubu, opravdanje može da mu bude minutaža (počeo je samo tri meča u šampionatu), ali, realno, nije iskoristio ni limitirano Simeoneovo povjerenje.

DIJEGO KOŠTA

Čelsi, golova u prvenstvu - 1

Prošle sezone bio je možda i vođa na šampionskom pohodu sa 20 golova. Na početku tekuće utopio se u krizu šampiona, a mediji mu analiziraju ponašanje na terenu, a ne igre (kažnjen je tri utakmice neigranja, na osnovu snimka incidenta koji je izazvao protiv Arsenala).

Samo jedan gol, i to još u avgustu, premalo je za napadača takvog kalibra.

MARIO MANDŽUKIĆ

Juventus, golova u prvenstvu - 0

Što važi za Koštu, važi i za Mandžukića. Iako napadač drugačijih karakteristika, došao je u Juventus da nadoknadi odlazak Teveza.

Ekipa je, međutim, u krizi, Mandžo se nije prilagodio, bez golova je u Seriji A, a jednom je pogodio u Ligi šampiona, i to iz penala protiv Mančester sitija.

RADAMEL FALKAO

Čelsi, golova u prvenstvu - 1

Nekadašnji tigar u šesnaestercu, već dvije godine, nakon oporavka od teške povrede, pravo je jagnje - nakon sezone za zaborav u Mančester junajtedu (četiri gola), očekivao se preporod u Čelsiju. Ništa od toga, bar za sada. Samo jedan gol u Premijer ligi, i već se sada zna da će se narednog ljeta vratiti u Monako, gdje će pokušati da se pronađe golgeterski instikt, koji je izgubio dolaskom u Englesku.