Cetkovska se vratila nakon povrede i izbacila Voznijacki

83 pregleda0 komentar(a)
Petra Cetkovska, Foto: Reuters
04.09.2015. 17:31h

Čehinja Petra Cetkovka definitivno je teniserka koja će, bez obzira šta uradi do kraja, biti jedna od junakinja US Opena.

Ona je u četvrtom kolu savladala Karolinu Voznijacki sa 6:4, 5:7, 7:6 (7-1), a u drugom setu spasila čak četiri meč lopte Dankinje.

Na kraju ostvarila najveću pobjedu u karijeri, a prtethodno je uspijela da pobijedi i tešku povredu.

Ona je, naime, prošle godine sedam mjeseci bila van terena zbog operacije kuka.

Prije 15 mjeseci poslije jednog od turnira došlo je do potpune „blokade” zbog problema sa kukovima, jer uopšte nije mogla da hoda.

Uslijedila je operacija, a potom i mjesec dana hoda samo uz pomoć štaka.

U februaru je prvi put uzela reket u ruke nakon operacije.

Ni sada nije potpuno fit, ali je pokazala veliku želju da se vrati na teren i na pravom je putu da sanira tešku povredu.

„Došla sam u Njujork bez većih ambicija, željela sam samo da sebi dokažem da mogu da se vratim na teren. Težak period je iza mene. Prvih nekoliko mjeseci nakon operacije su bili veoma teški. Bilo je trenutaka kada sam mislio da nema šanse da se vratim tenisu, ali nekoliko trenutaka kasnije dobijala sam veliku želju da se borim i uspjela sam. Uložila sam mnogo sati da povratim snagu, ali nisam htjela da odustanem. Povratak nije išao lako, a ova pobjeda je nagrada za sav bol koji sam imala”, rekao je 30-godišnja Cetkovska.

Njena naredna rivalka biće Italijankia Flavija Peneta.

Ovo je najveći uspjeh za Cetkovsku na US Openu, do sada je dva puta puta igrala i ispadala u prvom kolu - 2007, 2008. godine.