Orban: Priliv imigranata u Evropu beskonačan

Na teritoriji Mađarske u četvrtak je zabilježen rekord po broju registrovanih ilegalnih prelazaka granice, jer je čak 3.313 izbjeglica zatečeno u ilegalnom prelasku granice

30 komentar(a)
Viktor Orban, Foto: BETAPHOTO
04.09.2015. 07:54h

Priliv imigranata u Evropu je beskonačan i ukoliko Evropska unija ne zaštiti svoje granice, na desetine miliona novih imigranata bi moglo da dođe, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

"Realnost je da Evropdi prijeti masovni prliv ljudi, na desetine miliona ljudi bi moglo da dođe u Evropu", rekao je on mađarskom državnom radiju Košut, prenio je Rojters.

"Sada govorimo o stotinama i hiljadama, ali naredne godine ćemo govoriti o milionima i tome nema kraja", naveo je Orban.

On je rekao da ćemo iznenada shvatiti da samo mi manjina na sopstvenom kontinentu.

Orban je zatražio od Evrope da "pokaže snagu u zaštiti svojih granica".

On je istakao da između Mađarske i EU postoje razlike u stavovima jer većina evropskih lidera smatar da svakome treba dozvoliti da uđe u Evropu.

"Ukoliko svakoga pustimo to će značiti kraj Evrope," rekao je mađarski premijer.

Novi rekord - 3.313 izbjeglica u jednom danu

Na teritoriji Mađarske u četvrtak je zabilježen rekord po broju registrovanih ilegalnih prelazaka granice, jer je čak 3.313 izbjeglica zatečeno u ilegalnom prelasku granice.

To je za oko 1.000 izbjeglica više nego dan ranije, pokazuju podaci mađarske policije.

Najveći broj ilegalnih migranata registrovan je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 2.617, među kojima i 546 djece.

Najveći broj njih registrovan je na teritoriji pograničnog naselja Reske, a izbjeglice uglavnom potiču iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Svi oni predati su u nadležnost imigracionih organa.

Na teritoriji Mađarske u posljednja 24 sata uhapšeno je 12 krijumčara ljudi.