DF: Zaplijenjenu imovinu funkcionera DPS-a raspodijelićemo građanima

Iz ovog političkog saveza su istakli da sve što su, kako navode, lopovi iz DPS-a pokrali od naroda i države u ovih 26 godina, treba da bude vraćeno državi, i upotrebljeno direktno za podršku privredi i popravljanju standarda građana koji su politikom ovog režima dovedeni na prosjački štap

54 pregleda139 komentar(a)
Demokratski front, DF, protesti, Foto: Zoran Đurić
03.09.2015. 16:38h

Ugovor sa građanima, žrtvama totalitarnog korumpiranog režima, koji je ponudio DF, u svemu je u skladu sa dobrim iskustvima bivših komunističkih zemalja, kada su se građani i demokratski lideri, na ulicama Praga, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta, Varšave, Berlina borili za slobodu i demokratiju i ukidanje totalitarnih režima, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"Režim Mila Đukanovića je 26 godina pljačkao ovu državu, osiromašio narod, privatizovao institucije, razorio tradicionalne vrijednosti i moral ovog naroda, i ogromnu većinu građana doveo na sami rub biološkog opstanka. Danas u Crnoj Gori preko 100.000 punoljetnih građana, bez studenata, nema nikakav posao niti primanja, preko 30.000 penzionera prima penzije manje od 183 eura tj. linije apsolutnog siromaštva. Glad i bijeda kucaju na vrata polovine populacije, ponovo se pojavljuju bolesti kao što su tuberkuloza i tifus, koje su karakteristične za uslove teške bijede i siromaštva. Nacija je na koljenima i ekonomski i materijalno, i moralno i duhovno. Zadatak prve demokratske Vlade je da sanira posljedice vladavine lopovskog režima i da omogući opstanak biološke supstance nacije. Zato je DF, kao dio urgentnih mjera za spas ovog naroda, predložio otpis dugova za struju, vodu, komunalije, poreza na nepokretnosti, legalizaciju divlje gradnje i proširenje A liste ljekova i ukidanje participacije građanaima", navodi se u saopštenju DF.

Iz DF-a navode da su duboko svjesni pogubnih posljedica vladavine korumpiranog režima Mila Đukanovića sa kojima se danas suočava 99 odsto građana Crne Gore.

"Otpis dugova je samo jedna od mjera kojom će DF sanirati posljedice elementarne nepogode zvane vladavina DPS-a i pomoći žrtvama sramne politike ovog režima da prežive i spasu svoje porodice. Vlada DF će u okviru akcije borbe protiv mafije i korupcije, kompletnu zaplijenjenu imovinu funkcionera DPS-a, njihovih tajkuna i mafije, direktno raspodijeliti građanima, žrtvama tranzicije kroz različite mehanizme osmišljene državne politike. Podrška otvaranju malih porodičnih preduzeća, jeftini razvojni beskamatni krediti, izgradnja socijalnih stanova, otvaranje narodnih kuhinja, specijalnih socijalnih prodavnica za prodaju robe siromašnim građanima, skloništa za beskućnike, stipendije za najbolje učenike, besplatno liječenje najtežih bolesnika van zemlje i čitav niz drugih mjera kojima ćemo pokazati da Vlada treba da bude servis građana, a ne građani da budu servis korumpiranoj lopovskoj Vladi", dodali su iz DF.

DF nudi građanima: Otpisaćemo vam dugove za struju, vodu, porez...

Iz ovog političkog saveza su istakli da sve što su, kako navode, lopovi iz DPS-a pokrali od naroda i države u ovih 26 godina, treba da bude vraćeno državi, i upotrebljeno direktno za podršku privredi i popravljanju standarda građana koji su politikom ovog režima dovedeni na prosjački štap.

"Nama je sasvim razumljivo da režimski analitičar Zlatko Vujović, koji sa svojom suprugom svake godine prihoduje preko 300.000 eura grantova, podržava mafijaški režim i radi protiv DF-a i promjena. Takođe, logično je i da povjerljivi direktorski kadar braće Đukanović, Predrag Drecun, koji je stekao milione izdajom svog naroda i opozicione politike koju je zastupao, podržava režim i kritikuje mjere koje je DF predložio za spas ovog naroda", kazali su iz DF.

Iz DF su rekli da ako je režim Mila Đukanovića mogao da iz budžeta plati preko 150 miliona eura vlasnicima KAP-a za garancije, 32 miliona eura samom sebi kao vlasniku Željezare, 44 miliona eura Prvoj banci braće Đukanović, ako je Milo Đukanović mogao da uzme proviziju od 7,3 mil eura za prodaju Telekoma, ako je država spremna da plati Acu Đukanoviću 10 miliona eura za "Limenku", ako državna mafija godinama uzima milijarde za šverc cigareta, nafte, droge, oružja, ljudi, valjda može i jedna poštena Vlada DF-a da otpiše dugove za struju, vodu, komunalije, porez na nepokretnosti, proširi listu ljekova, ukine participaciju za recepte, itd.

"Poslije 26 godina bestijalne pljačke ove države i naroda, vrijeme je da se formira Vlada koja će služiti interesima građana i pošteno vršiti svoju dužnost. Ta istorijska uloga pripada DF-u i mi imamo precizan plan za politički, ekonomski, institucionalni, moralni oporavak Crne Gore. Zato preuzimamo odgovornost za narodnu pobunu protiv lopova i mafijaša iz DPS-a čija nezajažljiva glad za novcem ugrožava biološki opstanak nacije i stabilnost države Crne Gore. Zato, svi na ulice u borbi protiv lopova, za časnu i poštenu, obnovljenu Crnu Goru. Narod kada se ujedini, niko ga ne može pobjediti", zaključili su iz DF.