Svonsi bolji od Junajteda, Gomis i Aju se ne zaustavljaju

Velški tim postigao sedam golova do sada u Premijer ligi, a svaki od njih su postigli Bafetimbi Gomis Andre Aju

0 komentar(a)
Bafetimbi Gomis i Andre Aju, Foto: Beta/AP
30.08.2015. 17:08h

Mančester junajted je upisao prvi poraz u sezoni, i to u Velsu - bolji od "crvenih đavola" bio je Svonsi koji je slavio sa 2:1.

Svi golovi na "Libertiju" su viđeni u drugom poluvremenu, a Junajtedu nije bilo dovoljno ni vođstvo koje mu je donio Huan Mata u 48. minutu.

Tada se činilo da velikan ima plan kako da dođe do tri boda, ali Svonsi ima ogromnu snagu u napadu u likovima Andrea Ajua i Bafetimbija Gomisa.

Novajlija iz Marseja je poravnao u 61, a Francuz režirao preokret u 66. minutu, pa je pretekao Junajted na četvrtom mjestu Premijer lige.

Gomis (četiri pogotka) i Aju (tri) jedini su strijelci za Svonsi ove sezone - tresli su mrežu i protiv Čelzija, Njukasla i Sanderlenda.

"Kontrolisali smo utakmicu 85 minuta, pet minuta nismo i izgubili smo. To je razočaravajuće i ne smije da nam se dešava. Moramo da naučimo kako da iz dominacije dobijemo meč, a to znači da koristimo šanse koje stvaramo. Našom igrom sam zadovoljan, ali potrebni su nam dobri rezultati", rekao je Luj van Gal.

Holanđanin je tako izgubio u 50. meču na klupi Junajteda u Premijer ligi - upisao je 27 pobjeda, 12 remija i 11 poraza.

"Uživamo u trenutku i sve je sjajno za naš klub. Junajted je bio bolji u prvih 20 minuta, ali smo u drugom poluvremenu bili nevjerovatni. Ova liga nas veoma inspiriše i jedva čekamo naredni meč", rekao je menadžer Svonsija Gari Monk.

"Labudovima" je ovo treća pobjeda zaredom u ligi nad "đavolima" i sve tri su završene rezultatom 2:1.

Sautempton je golovima Gracijana Pelea i Dušana Tadića (dva puta pogodio) savladao Norič sa 3:0 prekinuo seriju od pet mečeva bez trijumfa u sezoni u mečevima u ligi i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rezultati

Svonsi - Mančester junajted 2:1 (Aju 61, Gomis 66 - Mata 48)

Sautempton - Norič 3:0 (Pele 45+1, Tadić 64, 67)

Subota

Aston Vila - Sanderlend 2:2

Bornmut - Lester 1:2

Čelsi - Kristal Palas 1:2

Liverpul - Vest Hem 0:3

Mančester siti - Votford 2:0

Stouk - VBA 0:1

Njukasl - Arsenal 0:1

Totenhem - Everton 0:0