Milić: Dok je mene, SNP neće ići sa DPS-om

Milić je “Vijestima” rekao da će glasati protiv rezolucije o NATO-u, kao i učlanjenja u alijansu

129 pregleda74 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva Vijesti
23.08.2015. 15:35h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić potvrdio je da je u neformalnom razgovoru sa novinarkom RTCG-a rekao da njegova partije bolje sarađuje sa Demokratskim frontom (DF) od kada na čelu tog saveza nije Miodrag Lekić.

“Vijestima” i drugim medijima juče je sa mejla “izakamereizakam re@gmail.com” stigao video snimak neformalnog razgovora Milića i novinarke Javnog servisa neposredno prije intervjua koji je lider SNP-a dao toj televiziji, a na kojem on govori o Lekiću, NATO-u, i protestima DF-a.

Milić je u tom razgovoru rekao da njegova partija bolje sarađuje sa Frontom od kada na čelu nije Lekić. Na pitanje novinarke kakav mu je bio utisak o saradnji sa Lekićem, Milić je rekao “to je smiješno”. On je rekao i da se za Lekića “pumpaju” istraživanja. “A vidjela si kako pumpaju to 14 odosto za njega i to, to je smiješno”, rekao je Milić.

Lider SNP-a je pred, navodno, ugašenim kamerama rekao i da je ogromna većina protiv protesta DF-a. On je novinarki rekao da ne može u kameru reći da neće učestvovati u protestima. “Inače čisto da znaš, ogromna većina je protiv protesta i svega toga”, rekao je Milić i dodao da je njegov lični stav da su protesti opravdani.

Na konstatacije novinarke da je “oko NATO-a” SNP izgubio, Milić je rekao da mu to nije problem. “Neka se to desi bez nas”, rekla je novinarka RTCG. “Bravo ti ga”, odgovorio je Milić.

Nakon što je novinarka rekla da o tome ne treba govoriti “gorljivo”, Milić se složio. “Tako je, tako je. Negdje sam ja pričao oko toga svega i rekao sam... neke stvari se mogu bolje zaštititi za državu, a da li je potrebno da budu investitori - da, da li je potrebno da budu investicije - da” rekao je lider SNP-a.

On je u razgovoru rekao i da je “prednost i problem SNP-a što ima ljude koji znaju što je državni posao”. “I onda bi odjednom jedna ekipa ljudi koja je radila nekada došla u priliku da to nastavi. Oni imaju i danas su zadržali perfektne odnose sa svojim nekadašnjim kolegama iz DPS-a”, rekao je Milić.

Lider SNP-a je, komentarišući video snimak,“Vijestima” rekao da će u parlamentu glasati protiv rezolucije o NATO-u, protiv učlanjenja i da dok je njega u SNP-u neće ići sa DPS-om. Milić je rekao da dio oko Lekića nije sporan i da će onaj ko je poslao snimak snositi odgovornost.