Haradinaj: Porez će biti smanjen kad prestane agresija Srbije

Premijer Kosova je kazao da je odluka o povećanju poreza odluka jedne suverene države

84 pregleda4 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
22.11.2018. 10:57h

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je na poziv Evropske unije da Priština povuče odluku o povećanju poreza na srpsku robu za sto odsto porukom da će to biti učinjeno kada Beograd prekine "agresiju Srbije", prenijela je "Gazeta ekspres".

Haradinaj je rekao da takva odluka nije bila neočekivana, te da je on više puta upozoravao da prethodno uvedeni porez može biti samo povećan, piše Tanjug.

Govoreći o reakciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je imao sastanke sa ambasadorima sinoć i da je u Beogradu održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, Haradinaj je za T7 rekao da je "Kosovo bilo dovoljno tolerantno" i da su čekali da "Evropska unija zaustavi agresiju Srbije", ali se to, kaže, nije dogodilo.

Haradinaj je, kako se navodi, "čak rekao da se dijalog između dvije države ne bi dogodio da nije bilo poštovanja Kosova prema Srbiji".

Navodi da je odluka o povećanju poreza odluka "suverenog Kosova" i da ako "agresija Srbije prestane", ako se, kako kaže, bude poštovao energetski sporazum i još mnogo toga, može biti dovedena u normalu.

"Oni žele da nas drže u zamrznutom konfliktu, mi smo tolerisali mnoge stvari u nadi da će međunarodna zajednica pronaći rješenje, ali mi ga ne vidimo", rekao je, između ostalog, Haradinaj.