Pjongjang obnovio ratnu propagandu preko zvučnika

Tenzije između dvije Koreje pojačane su u ovom periodu, kada se održavaju zajedničke vježbe Južne Koreje i SAD, koje Pjongjang smatra provokacijom i probom invazije

55 pregleda1 komentar(a)
mikrofon, muzika, Foto: Shutterstock
17.08.2015. 09:34h

Sjeverna Koreja ponovo je danas počela da emituje propagandne poruke preko zvučnika postavljenih na granici sa južnim susjedom, poslije sličnog poteza Seula.

Južna Koreja je prošle sedmice ponovo postavila zvučnike na granici i počela da emituje ratnu propagandu, u znak odmazde zbog eksplozija tri nagazne mine u demilitarizovanoj zoni granice, u kojima su teško povrijeđena dva njena vojnika.

Seul je optužio Pjongjang da su njegovi vojnici krišom prešli granicu i postavili mine, što je Sjeverna Koreja negirala, prijeteći da će bombardovati južnokorejske zvučnike.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Sjeverna Koreja danas počela na svojim zvučnicima na istočnom dijelu granice da emituje propagandne poruke.

Emitovanje ratne propagande prekinuto je 2004. u cilju ublažavanja neprijateljstva.

Tenzije između dvije Koreje pojačane su u ovom periodu, kada se održavaju zajedničke vježbe Južne Koreje i SAD, koje Pjongjang smatra provokacijom i probom invazije.