“Jadran” pomaže odlazak na liječenje

Na posebnom platnu urađeno je 85 najljepših fotografija za 85 godina čuvenog broda

50 pregleda0 komentar(a)
04.10.2018. 11:19h

Povodom 85. godišnjice školskog broda “Jadran” juče je u nikšićkoj galeriji “Ilija Šobajić” organizovana prodajno-humanitarna izložba fotografija. Sav novac koji bude prikupljen od prodaje fotografija biće uplaćen na račun za liječenje Nikšićana - Rose Knežević (27), kojoj je za transplataciju bubrega u inostranstvu potrebno oko 60.000 eura i dvanaestogodišnjeg dječaka kome su takođe potrebna sredstva za liječenje.

Kako je objasnio Saša Čepić, stariji vodnik na brodu “Jadran” na posebnom platnu urađeno je 85 najljepših fotografija za 85 godina.

“U Nikšić smo donijeli 47 fotografija. Minimalna cijena je 50 eura. Polovinu urađenih fotografija smo prodali i najveća cijena je bila stotinu eura”, kazao je Čepić.

Kapetan korvete, Zoran Ivanovski, kazao je da izložbom u Nikšiću zaokružuju proslavu jubileja koja je počela u avgustu.

“Školski brod ‘Jadran’ je naš najveći ploveći kulturno-istorijski muzej gdje su se mnoge generacije mornaričkih oficira, podoficira i mornara, a u sadašnje vrijeme i đaka i studenata pomorskih škola i pomorskih fakulteta u Crnoj Gori osposobljavali za svoje osnovne dužnosti u pomorstvu i navigaciji”, kazao je Ivanovski.

“Mnogi od nas bi htjeli da dožive ove godine kao što ima naš jedrenjak, kako ga često zovemo, starac u poodmaklim godinama. On i danas plijeni svojom ljepotom i izgledom i privlači sve turiste koji dođu u Tivat, o čemu dovoljno govori podatak da je na Dan otvorenih vrata, u roku od sedam časova 1.986 posjetilaca posjetilo brod”, kazao je Ivanovski.

Izložbu je, u okviru Nikšićke kulturne scene, organizovala JU Muzeji i galerije u saradnji sa Ministarstvom odbrane.

Galerija

Humanitarna izložba FOTO: Svetlana Mandić
Humanitarna izložba Jadran FOTO: Svetlana Mandić
Humanitarna izložba Jadran FOTO: Svetlana Mandić