Koha ditore: Islamski teroristi finansiraju škole i vrtiće na Kosovu

Funkcionisanje vrtića i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministartsva obrazovanja, konstatuje list navodeći da vrtića"Cvijeće dana" ima licencu od 2006. godine

65 pregleda3 komentar(a)
Kosovo nezavisnost, Foto: Beta/AP
19.05.2015. 15:48h

Vrtći, škole i sumnjivi studentski domovi se finansiraju iz fondova NVO na Kosovu koje su u sprezi sa islamskim ekstremistima i teroristima, piše "Koha ditore".

Pozivajući se na izvještaj jedne inostrane obaveštajne službe, u tekstu pod naslovom "Investicije islamskih ekstremista u obrazovanju na Kosovu" kaže se da se to odvija uz dozvolu kosovskih institucija.

U izvještaju inostrane obavještajne službe, do kojeg je došao dnevnik, govori se o aktivnostima 50 nevladinih organizacija i 11 lica koji su najviše širili vjerski islamski ekstremizam.

Kosovo se u tom izvještaju predstavlja kao "kolijevka" vjerskog uticaja još od predškolskih ustanova.

Vrtić "Cvijeće dana" u Prištini je jedno od njih.

Njen vlasnik Driton Madzuni ima jake veze sa Hasanom Abazijem jednim od rukovodilaca sedme brigade muhadžedina u Bosni.

Na čelu finansija se nalazi Hašan Ali Al Saraj, porijeklom iz Iraka, navodi list.

Funkcionisanje vrtića i škola kao i sumnjivih domova studenata, koji imaju veze sa terorističkim organizacijama, je dozvoljeno od strane ministartsva obrazovanja, konstatuje list navodeći da vrtića"Cvijeće dana" ima licencu od 2006. godine.

"Mnoge organizacije i NVO koje su bile instalirane na Kosovu nakon rata 1999 godine, kao sto su Al- Haramanei, IWC, KOFF, ISTAMBUL... su udaljene sa Kosova. Međutim one su iza sebe formirale nevladine organizacije kao sto su "Tragovi", "Fondakos", " Sfera", "Jednakost", " Ponos", "Realnost", "Kuran"..." , kaže se u istražnom izvještaju baziranom na mnogime izvorima, prenosi "Koha ditore".

U vezi sa tim organizacijama su, dodaje list, i mnogi imami i pojedinci.