Junajted osvojio važne bodove u Londonu, velika pobjeda Advokata i Petrovića

0 komentar(a)
Sanderlend, Foto: Beta/AP
09.05.2015. 18:39h

Mančester junajted je osvojio veoma važne bodove na gostovanju Kristal Palasu. Pobjedom od 2:1, Junajted se učvrstio se na četvrtoj poziciji na tabeli, ali i sačuvao šanse da se bori za direktan plasman u Ligu šampiona.

Kristal Palas, koji je obezbijedio opstanak, pružio je snažan otpor favoritu i izjednačio rezultat u drugom poluvremenu, ali je Maruan Felaini u završnici donio zaslužen trijumf gostima.

Sanderlend Dika Advokata i Željka Petrovića ostvario je veliku pobjedu protiv Evertona na "Gudison parku" (2:0), pobjegao iz opasne zone i stigao na korak od opstanka.

"Crnim mačkama" će, međutim, za opstanak biti potreban još neki bod, a raspored je težak - ostali su mečevi sa Lesterom kod kuće, te Arsenalom i Čelzijem u gostima.

Everton je napadao cijeli meč, Sanderlend se fanatično branio iz iz dva kontranapada stigao do važnih bodova.

Igrao se 53. minut kada je poslije šuta Gomesa lopta pogodila u petu Grejema i prevarila golmana Haurda za 0:1.

Konačan rezultat postavio Defo iz slične situacije i udarca Džonsona, nakon što je koljenom smjestio loptu u mrežu.

Stjuarti su razdvajali fudbalere Sanderlenda i njihove navijače prilikom proslave gola, što dovoljno govori kakav entuzijazam vlada u borbi za opstanak.

Fudbaleri Evertona imali su odlične šanse preko Kolmena, Lukakua, kao i Osmana čak tri puta u prvom poluvremenu, ali je golman "crnih mačaka" Pantilimon bio nesavladiv.

I Aston Vila i Lester ostvarili su važne pobjede. Aston Vila je u Birmingemu slavila protiv Vest Hema (1:0), a Lester, takođe na domaćem terenu, protiv Sautemptona (2:0), pa su oba kluba napravila krupan korak ka opstanku u elitnoj konkurenciji.

Novo razočaranje navijačima priredio je Totenhem porazom u gostima od Stouka (3:0) kojim se udaljio od direktnog plasmana u Ligu Evrope, dok je Njukasl kod kuće osvojio samo bod protiv Vest Bromvič Albiona (1:1) i na korak je od ambisa.

Rezultati

Everton - Sanderlend 0:2 (Grejem 54, Defo 85)

Njukasl - VBA 1:1 (Gutijerez 41 - Aničebe 32)

Stouk - Totenhem 3:0 (Adam 21, N'Zonzi 32, Dijuf 86)

Lester - Sautempton 2:0 (Marez 7, 19)

Hal - Barnli 0:1 (Ings 62)

Aston Vila - Vest Hem 1:0 (Kleverli 31)

Kristal Palas - Mančester junajted 1:2 (Pančon 57 - Mata 19. penal, Felaini 78)

Sjutra

Mančester siti - Kvins Park Rendžers (14)

Čelzi - Liverpul (17)

Ponedjeljak

Arsenal - Svonsi (21)

Tabela: Čelzi 83 boda, Mančester siti i Arsenal po 70, Mančester junajted 68, Liverpul 61, Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi 53, itd.