Piperović: To nepočinstvo vidi Crna Gora

“Razumijem da nije lako kada se mora sopstveno nepočinstvo svako jutro gledati na isto tako sopstvenom licu...”

81 pregleda4 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Luka Zeković
04.05.2015. 14:52h

Advokat Zoran Piperović saopštio je da je "zatečen količinom prevare, laži, ljudske bedastoće i fukarluka policajskog u slučaju S. Č.”

Piperović je reagovao na saopštenje tri nevladine organizacije - Sigurne ženske kuće (Ljiljane Raičević), Akcije za ljudska prava (Gorjanc-Prelević) i Centra za ženska prava (Maje Raičević). U tom saopštenju se apeluje na državnog tužioca Crne Gore da upotrijebi pravni lijek i ne dopusti da u pravnom poretku ostane osuđujuća presuda Moldavki S. Č.

Reagovanje Piperovića prenosimo u cjelosti:

"Najviše jeda u saopštenju odnosi se na postupanje branioca S.Č., advokata Boška Laličića. Zbilja nije lako svekrvi, snahi i Tei Prelević-Gorjanc. Ostale su same. A onomad je cijela Crna Gora, pa još i Evropa, bogami i svijet, bio uz njih. I svi ih napustiše. Jer su saznali, ono što su znali i na početku, da je sve kriminalna prevara. Sada Interpol traži Moldavku po centralnoj potjernici da je smjesti onamo gdje joj je i mjesto. Zajedno sa još nekima. Jedna stvar je fascinantna. Umjesto da pita svog supruga, advokata Prelevića, zašto nije nastavio gonjenje u maju 2003. godine, kada je od njega odustao javni tužilac, ako je već bio ’udavio’ crnogorsku javnost kako je spis pun dokaza, ona traži izjašnjenje advokatske komore o ponašanju časnog advokata Laličića‚ koji je, a to mu se na licu vidjelo, bio zatečen i u sudnici kada je sud izvršio uvid u spise istrage protiv mene. Zatečen količinom prevare, laži, ljudske bedastoće i fukarluka policajskog. Da li neko zna da je punomoćnik oštećene u bilo kom sudskom predmetu uzeo preko sto hiljada evra (ovaj angažman je plaćala Evropa) a onda pobjegao. Pa, ko je mogao da sve ispravi, ako ne suprug potpisnice saopštenja Tee Prelević, podižući optužnicu protiv mene u svojsvtu punomoćnika oštećene kao tužioca. Da li da se komora o tome izjasni? To mu supruga ne traži. Znao je advokat Prelević šta je u spisu. Odigrao je prevarantsku (da li i o tome da se komora izjasni) rolu kada je trebalo. Uzeo novac. I otišao. Sada mu supruga napada advokata Laličića. Kakva vasionska zamjena teza, kojoj primjera nema u vaskolikom svijetu. Teško je kada ostanete sami, obilježeni i omraženi zbog prevare i zla kojeg ste nanijeli. Ja razumijem da nije lako kada se mora sopstveno nepočinstvo svako jutro gledati na isto tako sopstvenom licu. Pri tome svjestan da to nepočinstvo sada vidi i cijela Crna Gora”, saopštio je Piperović.