Raičević: Grbović da saopšti koliko je otvoreno radnih mjesta

Prema riječima Raičevića, lokalna uprava u Nikšiću u prethodnom periodu nije uradila ništa da promijeni ekonomsko-socijalnu „krvnu sliku“ grada

2 komentar(a)
Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
16.04.2015. 11:34h

Predstavnici Pokreta za promjene (PzP) iz Nikšića pozvali su gradonačelnika Veselina Grbovića da upozna javnost sa činjeničnim stanjem i kaže koliko je otvoreno radnih mjesta u realnom sektoru.

Član Glavnog odbora PzP-a i odbornik Demokratskog fronta, Vladan Raičević, pozvao je Grbovića da pojasni koliko ima zaposlenih u Tržnom centru "Laković" u Nikšiću, s obzirom na to da je prije par mjeseci govorio da ih je oko 250.

Prema riječima Raičevića, lokalna uprava u Nikšiću u prethodnom periodu nije uradila ništa da promijeni ekonomsko-socijalnu „krvnu sliku“ grada.

„Njihovo najveće dostignuće je otvaranje Tržnog centra 'Laković', koji danas od obećanih 250 radnih mjesta ima jedva oko 50“, saopštio je Raičević.

On je dodao da je slična situacija i sa Volijem, Tempom i drugim mega marketima, u kojima su prodavači, kako je kazao, samo nosači i punioci rafova.

„U ovakvim sličnim trgovinama najbolje se ogleda robovlasnički pristup razno-raznih tajkuna, kod kojih radnici nemaju pravo na slobodan dan u sedmici, a često ni u mjesecu“, ocijenio je Raičević.

On je pozvao vlast u Nikšiću da pojasni koliko je zatvoreno malih marketa, prodavnica i piljara i koliko je građana samim tim ostalo bez prava na egzistenciju.

„Građani zaslužuju istinu, činjenica je da se danas opština milionski zadužuje za dobrovoljni otkup radnih mjesta od kojih su mnoga proizvod partijsko – političke korupcije iz 2012. godine“, kazao je Raičević.

On smatra da je jedina konstanta u radu nove uprave kontinuitet neznanja, nestručnosti i nespremnosti da napravi otklon od prethodnika iz njihovih redova.

Iz PzP-a su kazali da predstavnici vlasti u prethodnom periodu u Nikšiću nijesu uspjeli da otvore ni jedno radno mjesto u realnom sektoru, kao ni da privuku ni jednog ozbiljnog investitora.

Prema riječima Raičevića, broj zaposlenih u organima lokalne uprave je preko 520, čime su apsolutni šampioni u partijskom zapošljavanju čak i u odnosu na svoje prethodnike.

„Pokret za promjene i Demokratski front traže od Veselina Grbovića da objasni građanima Nikšića kada je više bilo zaposlenih u organima lokalne uprave, da li sada ili u vremenu Nebojše Radojičića“, navodi se u saopštenju.

Iz ove partije su pozvali Grbovića da objavi spisak donatora za renoviranje olimpijskog bazena u tom gradu.

„Umjesto bazena koji je već postojao, bilo bi bolje da ste napravili donatorsko veče, kako bi skupili za otpremnine 'priručnika' koji su dozvolili da ih takva politička elita obmanjuje“, poručili su iz PzP-a.

Iz PzP-a su pozvali, kako su kazali, „nesposobnu i neuku lokalnu vlast, koja je politički nepismena“ da podnese ostavke i vrati političkom korupcijom nastale mandate građanima Nikšića.