Devetogodišnji Poljak odbio da ga vozi pijana mama

Policijska patrola koju je ta prolaznica odmah pozvala, ubrzo je zaustavila 34-godišnju ženu s mlađom djecom u kolima na jednoj od glavnih ulica Ribnjika, a pokazalo se da ima tri promila alkohola u krvi

1 komentar(a)
saobraćaj, alkohol, Foto: Shutterstock.com
14.04.2015. 09:28h

Jedan devetogodišnji poljski dječak postao je primjer za ugled odraslima u kampanji protiv pijanaca za volanom kada je odbio da ga iz parka kući odveze pijana mama, i zamolio prolaznike u parku da pozovu policiju.

Dječak se s majkom i mlađom braćom igrao u parku u mjestu Ribnjik na jugu Poljske, a kada je majka htjela da ih odveze kući, pokušao je da je nagovori da ne sijeda za volan zato što je pijana.

Kada nije uspio, odbio je da uđe u kola i požalio se nepoznatoj ženi u parku da ne želi da ide sa mamom zato što je sjedjela na klupi i pila alkohol.

Policijska patrola koju je ta prolaznica odmah pozvala, ubrzo je zaustavila 34-godišnju ženu s mlađom djecom u kolima na jednoj od glavnih ulica Ribnjika, a pokazalo se da ima tri promila alkohola u krvi.

Pokazalo se takođe da joj to nije prvi prekršaj, pošto joj je oduzeta vozačka dozvola do 2016. godine.

Pripiti ili pijani vozači su hronični problem Poljske, a po mišljenju 77 odsto Poljaka i glavni krivci za saobraćajne nesreće.

Samo pretprošle nedjelje, za Uskrs, policijske patrole zaustavile su 1.180 pijanih vozača,