Tri asistencije Flavija za tri gola Budućnosti nakon kornera

Domaći su srušili Barane sa tri gola defanzivaca postignuta na isti način - nakon kornera Brazilca

0 komentar(a)
Flavio, Foto: Savo Prelević
01.04.2015. 08:44h

I treći put u sezoni Budućnost je nadigrala Mornar - "plavi" su četvrtom pobjedom u posljednjih pet utakmica ostali u trci za evropskom vizom.

Na stadionu pod Goricom, domaći su srušili Barane sa tri gola defanzivaca postignuta na isti način - nakon kornera Brazilca Flavija.

U 12. minutu, poslije karambola, poentirao je kapiten Tomković, kome je to bio drugi gol u sezoni.

Barani su izjednačili početkom drugog dijela - Bojan Ivanović je šutirao, lopta je zakačila Bakrača, promijenila smjer i završila u mreži.

Od 62. minuta "plavi" su ponovo bili u vođstvu - novi korner Flavija i efektna završnica Janka Simovića.

Jedanaest minuta kasnije sve je bilo gotovo - Bakrač se iskupio za autogol, kompletiravši het-trik u asistencijama brazilskog veziste.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Na vrijeme smo postigli pogodak i kontrolisali igru. U cjelini, prvo poluvrijeme bilo je odlično. U drugi dio smo ušli malo nervozno, primili gol, ali smo se brzo vratili i rutinski priveli susret kraju", kazao je Mihailo Tomković, kapiten Budućnosti.

Mornar je četvrti put u nizu poražen, ali je i pored toga sa tri boda iznad baraža, dok je četvrtom pobjedom u posljednjih pet mečeva Budućnost ostala u trci za evropsku vizu.

"Nedopustivo je da jedna ekipa primi sva tri gola iz kornera. Imali smo plan da ne primimo gol u prvom poluvremenu. Nismo uspjeli, ali smo izjednačili odmah u nastavku. Umjesto da se smirimo, mi smo primili još jedan gol iz kornera, pa još jedan", kazao je Mladen Vukićević, trener Mornara.