Grbović: Zatražićemo sve informacije o Sanelinoj smrti

217 pregleda2 komentar(a)
Mensud Grbović, Foto: Jelena Jovanović
20.03.2015. 13:59h

Pomoćnik ministra zdravlja dr Mensud Grbović izjavio je da je ministarstvo zatražilo sve informacije o uzrocima smrti Sanele Kujević Murić.

Na pitanje da li ima novih informacija vezano za taj slučaj i da li je moguće da je smrt nastala zbog infekcije u beranskoj bolnici ili rožajskom Domu zdravlja, Grbović je otkrio da Ministarstvo zdravlja ima informacije iz Doma zdravlja Rožaje da su tegobe Kujević ličile na probleme gornjeg respiratornog trakta.

"...Radilo se o obolijevanju trudnice koja je porođena 25. februara sa tegobama koje su više ličile na probleme gornjeg respiratornog trakta, a koja se javila doktoru i u Hitnu pomoć u Rožajama i zbog pogoršanja je hospitalizovana u porodilištu Doma zdravlja u Rožajama”, objasnio je Grbović.

On je istakao da znaju da je urađena obdukcija, o čijim rezultatima nijesu upoznati.

"Mi ćemo u narednim danima... preduzeti sve da dobijemo što više informacija i da vas blagovremeno informišemo o situaciji. Za sada ne bi spekulisao da se radi o nekoj infekciji”.

Na pitanje da li je upoznat sa zahtjevima 16 nevladinih organizacija (NVO), i šta će učiniti po tom pitanju, Grbović je rekao da su dobili novog ministra i da će se "u odnosu na to odrediti".

Grbović je rekao i da je taj resor svu dokumentaciji koju je imao o slučaju u Bijelom Polju dostavio tuužilaštvima u tom i glavnom gradu.