Čelsi ruši PSŽ za rođendan, Bajern čeka Šahtjor

1 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
10.03.2015. 09:35h

Čelzi i Bajern, dva možda i glavna favorita za osvajanje Lige šampiona, sjutra veče protiv Pari Sen Žermena i Šahtjora žele da ovjere plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Lideri Premijer lige i Bundeslige revanš mečeve sa francuskim i ukrajinskim šampionom dočekuju sa blagom prednošću, s obzirom na to da je prije tri nedjelje u Parizu bilo 1:1, a u Ljvovu, gdje Šahtjor igra kao domaćin, utakmica je završena 0:0.

Ipak, daleko od toga da će revanši da budu formalnost.

"Moj tim igra dobro, minulog vikenda smo odmarali, pa spremno očekujemo duel sa Parižanima. Čeka nas 90 minuta velike borbe, vjerujem sa srećnim krajem za nas", izjavio je jedan od najboljih igrača "plavaca" Eden Azar.

Prolazak Čelsija u četvrtfinale svakako bi bio najljepši poklon navijačima za današnji 110. rođendan kluba, koji je ove sezone već osvojio Liga kup, na dobrom je putu da vrati titulu na Stamford bridž, a u Ligi šampiona, takođe, želi do samog kraja.

Čelzi i PSŽ sastali su se i prošle godine u elitnom takmičenju, jednu stepenicu kasnije, a londonski tim je poslije poraza u Parizu sa 3:1, u revanšu slavio sa 2:0 i prošao u polufinale.

"Prethodne dvije godine smo stigli do cetvrtfinala, sada nas čeka težak zadatak, ali vjerujem u svoj tim. Imamo kvalitet da prođemo, ali i da odemo još dalje", poručio je Brazilac David Luiz, koji je prošle godine upravo iz Čelzija stigao u PSŽ.

Istovremeno, na Alijanc areni "strašni Bajern", koji gazi sve pred sobom na domaćoj sceni čeka Šahtjor, sa samo jednom ambicijom - pobijediti i proći dalje.

"Šahtjor je nezgodan rival, pokazali su to i u prvom meču, ali mi smo kvalitetniji i sigurno idemo dalje", izjavio je Arjen Roben.

Sa druge strane, trener Ukrajinaca Mirćea Lućesku smatra da su čuda u fudbalu uvijek moguća.

"Bajern je sigurno u ovom trenutku najbolji na svijetu, veliki je favorit, ali u fudbalu logika nekad zakaže", kratko i jasno je rekao Lućesku.

Utakmice u Londonu i Minhenu igraju se sjutra uveče u standardnom terminu od 20.45 sati.