"Mirsad Bošnjak bi bio živ da su doktori postupili kako treba"

"Jeremić nije prihvatio ni ponudu našeg prijatelja da plati prevoz helikopterom do Podgorice, tvrdeći da nije toliko hitno. Moj brat je umro od unutrašnjeg krvarenja, jer mu je pukla slezina, što je, kako nam je rekao obducent, bila rutinska operacija”, kazao je Mirzet Bošnjak

226 pregleda10 komentar(a)
Mirzet Bošnjak, Foto: Jadranka Ćetković
23.01.2015. 08:17h

Bjelopoljac Mirsad Bošnjak bio bi živ da su doktori postupili kako treba nakon što je primljen u bolnicu 12. avgusta 2014.

To piše u nalazu Medicinskog fakulteta o smrti tridesetčetvorogodišnjeg Bjelopoljca koji je hospitalizovan nakon pada sa neograđene terase kuće.

U nalazu se navodi da je rascjep slezine mogao i morao da bude konstatovan u Opštoj bolnici Bijelo Polje, a da je na tu povredu unutrašnjih organa ukazivao veliki krvni podliv, kao i način povređivanja - pad.

“Da su prilikom pregleda ljekari ustanovili povredu slezine i pristupili hitnoj interveniciji... bila bi otklonjena neposredna opasnost po život, uzrokovana unutrašnjim krvarenjem iz rascjepa tkiva slezine“, piše. Prije par dana zbog toga je potvrđena optužnica protiv hirurga dr Eldina Lameževića, u kojoj piše da je nesavjesno postupao prilikom prijema i liječenja Bošnjaka.

Brat pokojnika - Mirzet Bošnjak tvrdi da je za smrt njegovog brat jednako odgovoran i bivši direktor tamošnje bolnice dr Tomislav Jeremić.

Tog 12. avgusta, tvrdi Mirzet, dežurni ljekar bio je upravo Jeremić koji je i primio njegovog, sada, pokojnog brata.

“A Lamežević i tehničar za rendgensko snimanje stigli tek poslije sat i dvadeset minuta. Tada su snimili samo vrat i glavu. Jeremić nije prihvatio ni ponudu našeg prijatelja da plati prevoz helikopterom do Podgorice, tvrdeći da nije toliko hitno. Moj brat je umro od unutrašnjeg krvarenja, jer mu je pukla slezina, što je, kako nam je rekao obducent, bila rutinska operacija”, kazao je Mirzet Bošnjak.

Mirsad je rekao da su predugo čekali na optužnicu i da su nezadovoljni kvalifijacijom djela: “Ovo je predmet za Viši, a ne za Osnovni sud”.

Lameževiću se stavlja na teret krivično djelo - teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Suđenje je zakazano za 23. februar.