Bijelo Polje: Poslije četiri pokušaja, Joksimović došao do krsta

„Srećan sam zbog toga što sam prvi doplivao do krsta, jer je ovo najmasovnije takmičenje do sada“, kazao je Joksimović i dodao da je takmičarima vrijeme išlo na ruku, jer nije bilo mnogo hladno

311 pregleda5 komentar(a)
19.01.2015. 12:20h

Ovogodišnji pobjednik u Bogojavljenskom plivanju za krstom na rijeci Lim u Bijelom Polju je mladi Filip Joksimović.

Njemu je ovo peta godina kako pokušava da bude najbži.

„Srećan sam zbog toga što sam prvi doplivao do krsta, jer je ovo najmasovnije takmičenje do sada“, kazao je Joksimović i dodao da je takmičarima vrijeme išlo na ruku, jer nije bilo mnogo hladno. Poslije plivanja za krstom, oko 11 časova, sa Sinjavca je krenula 16. po redu „Bogojavljenska regata“.

Kapetan ovogodišnje regate Željko Obradović je kazao da je regata ima međunarodni karakter, i da predstavlja predivno druženje. "OKo 100-ak učesnika zaplovilo je sa 9 posada prema manastiru Kumanica, gdje je organizovan tadicionalni ručak.Pored učesnika iz Crne Gore su i dvije posade iz Srbje i jedna iz Slovenije“, kazao je Obradović.

Bogojavljensku regatu i plivanje za krstom su organizovali su Srpska pravoslavna crkvena opština Bijelo Polje, udruženje „Knez Miroslav“ i Bratstvo pravoslavne omladine.

Prije nego što je 21 odvažni Bjelopoljac zaplivao za kstom, vode Lima su osveštali i skup blagoslovili protejereji Miraš Bogavac i Darko Pejić.

Otac Darko je poželio svim okupljenim da se bog javi u njihovim srcima, i da se Hristovo jevanđelje i ljubav šire među svim ljudima, bez obzira na boju kože, vjeroispovijest i naciju.

U plivaju za krstom uz pobjednika Joksimovića učestvovali su: Ivan Rahović, Sava Španjević, Mirko Radović, Predrag Zlajić, Mirko Rudić, Miljan Merdović, Boško Adzić, Božidar Tošić, Milorad Rakočević, Branko Obradović, Nikola Bošković, Radojko Kovačević, Nenad Milićević, Nemanja Nišavić, Miloš Bulatović, Vojislav Veličković, Branko Šćekić, Rade Bulatović, Nikola Marković i Danilo Nišavić. Nakon plivanaj svi oni darivani su prigodnim poklonima.

Galerija

Bogojavljenje, Bijelo Polje FOTO: Jadranka Ćetković
Bogojavljenje, Bijelo Polje FOTO: Jadranka Ćetković
Bogojavljenje, Bijelo Polje FOTO: Jadranka Ćetković