Gojković: Nećemo dići ruku za DPS

6 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: SNP Herceg Novi
12.01.2015. 06:45h

Odbornici Socijalističke narodne partije u Herceg Novom neće podržati nijedno kadrovsko rješenje koje uključuje DPS”, poručio je bivši šef SNP-a u tom gradu i nosilac izborne liste Obrad Gojković.

Konstitutivna sjednica Skupštine Opštine Herceg Novi zakazana je za danas i očekuje se da će na njoj biti samo verifikovani mandati odbornicima.

Građanska koalicija “Izbor” i DPS su u subotu postigli dogovor oko formiranja vlasti, u kome treba još, kako su naveli, precizirati kadrovska rješenja. Prema informacijama “Vijesti”, mjesto gradonačelnika pripašće DPS-u.

U pregovore sa “Izborom” je bio uključen i lider SNP-a Srđan Milić, ali Gojković tvrdi da o tome zna samo ono što su objavili mediji.

“O tome šta se dešavalo tokom tih privatnih susreta, a ne vjerujem da se može govoriti o pregovorima, ne znamo ništa. Govorim u svoje ime, ali vjerujem i ostalih članova SNP-a u Novom”, rekao je Gojković.

Na pitanje da li će odbornici SNP-a dići ruku za dogovor koji uključuje ulazak DPS-a u lokalnu vlast, Gojković je rekao da više nije predsjednik partije u Novom ali da mu to ne pada na pamet. “Naše izjave u preduzbornoj kampanji su bile jasne - nema pregovora sa DPS-om i ja ću kao nosilac liste ostati pri tome. Insistiraću i kod drugih da se ne podrži nijedno kadrovsko rješenje koje uključuje DPS”, dodao je on.

Današnjom sjednicom će predsjedavati najstariji odbornik Blago Radović (Izbor). Dnevnim redom predviđeno je podnošenje izvještaja o rezultatima glasanja za odbornike na izborima 14. decembra, izbor predsjednika SO i izbor članova odbora za izbor i imenovanje.

“Prema Statutu Opštine, pravo da predloži predsjednika lokalnog parlamenta ima jedna trećina odbornik”, objasnila je predsjednica SO Danijela Đurović.

Na osnovu rezultata izbora, to pravo pripada DPS-u koji je osvojio 13 odborničkih mandata. Kako na izborima nijedna partija nije osvojila većinu a postizborne koalicije nisu dogovorene, predsjednik SO najvjerovatnije neće biti izabran danas.

Odbornike imaju DPS, dvije građanske liste, Koalicija SNP-DF-NS i SDP.

Vrijeme će pokazati da smo bolji

“Vrijeme će pokazati da je koaliciona lista SNP, DF i NS bila optimalno rješenje za građane Herceg Novog s obzirom na to da je bila distanciranje od dosadašnjeg načina rada i najavljivala je promjene u radu lokalne uprave, a kadrovska sturktura liste je garantovala da će to tih promjena doći. Mi ćemo ostati dosljedni izbornom programu bez obzira što ćemo biti u opozicji. Ni u kom slučaju nećemo stupati u pregovore sa DPS, što ne znači nepoštovanje sugrađana koji su glasali za njih već je to zbog distanciranja i otklona od njihove politike koja je unazadila ovaj grad, zbog privatizacija koje su napravila ogromnu štetu Novom,” rekao je Gojković.