Liverpul izbjegao poraz u 97. minutu

0 komentar(a)
Martin Škrtel, Foto: Reuters
21.12.2014. 18:22h

Liverpul je nagrađen u sudijskoj nadoknadi protiv Arsenala - "redsi" su u 97. minutu izvukli remi (2:2), iako su čitav meč dominirali, vodili sa 1:0 i imali čak 27 šuteva na gol "tobdžija".

Domaćina je poraza spasao Martin Škrtel, zbog čije se povrede glave i igralo čak osam minuta nakon 90-og, i to nakon kornera kada je Arsenal po tradiciji slabo branio prekid i ostao bez dva boda, iako ih je već praktično imao u džepu...

"Nemam dilemu da smo zaslužili da pobijedimo, jer je naša igra bila sjajna. Čak bih rekao da smo igrali bolje u ovom meču nego u prethodnom protiv Arsenala kada smo pobijedili sa 5:1. Da smo na poluvrijeme otišli sa 1:0, mislim da bi slavili", rekao je Brendan Rodžers.

Liverpul je poveo u 45. minutu preko Filipea Kutinja, a već do kraja poluvremena je izjednačio Matje Debiši.

Olivije Žiru je kasnije donio preokret Arsenalu, a Liverpul je izjednačio s igračem manje jer je u 92. minutu isključen Fabio Borini.

"Naš primarni plan je da uvijek tražimo pobjedu. Kada vodite sa 2:1 u finišu realno je da ste blizu, ali moram da budem iskren i kažem da je remi pravedan rezultat", kazao je Arsen Venger.

A veliki derbi sjevera između Njukasla i Sanderlenda je opet pripao „crnim mačkama”. I to na kakav način - pogotkom Adama Džonsona u 90. minutu za šok na "Sent Džejms parku".

Sanderlend tako nije izgubio ni u šestom vezanom lokalnom derbiju protiv „svraka”, a trijumfovao je četvrti put zaredom.

"Porazi od Sanderlenda bole posebno", rekao je menadžer Njukasla Alan Pardju, koji od kada je na klupi "crno-bijelih" nijednom nije slavio protiv velikog rivala.

Njukasl je, doduše, bio bolji tim, imao je više šansi, ali je dozvolio da primi gol poslije fenomenalnog kontranapada.

Rezultati

Liverpul - Arsenal 2:2 (Kutinjo 45, Škrtel 90+7 - Debiši 45+2, Žiru 64)

Njukasl - Sanderlend 0:1 (Džonson 90)

Ponedjeljak

Stouk - Čelzi

Subota

Mančester siti - Kristal Palas 3:0

Aston Vila - Mančester j. 1:1

Hal - Svonsi 0:1

KPR - VBA 3:2

Sautempton - Everton 3:0

Totenhem - BArnli 2:1

Vest Hem - Lester 2:0