U Podgorici otvorena prva Coca-Cola aktivna zona

"Sve više mladih koji nam se javljaju sa zahtjevima da i njihovim gradovima poklonimo Coca-Cola aktivnu zonu, potvrda su da smo izabrali pravi način da pomognemo lokalne zajednice"

355 pregleda1 komentar(a)
20.12.2014. 12:54h

Građani Podgorice danas su od kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora na poklon dobili prvu Coca-Cola aktivnu zonu, prostor za rekreaciju opremljen sa spravama za vježbanje u prirodi. Coca-Cola aktivna zona smještena je u park šumi Bloka 5, odmah iza OŠ "Štampar Makarije", a korišćenje svih sprava je besplatno.

Prvu Coca-Cola aktivnu zonu otvorili su predstavnici kompanije i Glavnog grada, uz veliki broj prisutnih rekreativaca, koji su već danas isprobali postavljene sprave.

Coca-Cola aktivna zona ima sedam sprava koje su prilagođene vježbanju u prirodi – švedske ljestve, tarzanka, vratilo, razboj, hodalica, suvo veslo i klupa za trbušnjake. Sve sprave su postavljene uz strogo vođenje računa da priroda ostane nenarušena i očuva se postojeća travnata podloga.

Predstavnica kompanije Coca-Cola Hellenic Jovana Tufegdžić je kazala da se nada da će ova aktivna zona dodatno obogatiti život mladih u Glavnom gradu i podstaći ih na rekreaciju.

"Želimo da pokrenemo ljude na vježbanje, ali i da nagradimo upravo sve one uporne rekreativce koji su i prije našeg projekta vježbali na improvizovanim spravama na ovoj lokaciji u Bloku 5. Sve više mladih koji nam se javljaju sa zahtjevima da i njihovim gradovima poklonimo Coca-Cola aktivnu zonu, potvrda su da smo izabrali pravi način da pomognemo lokalne zajednice", saopštila je Tufegdžić.

Ona je pozvala građane da čuvaju Coca-Cola aktivnu zonu, koja je sada njihovo i vlasništvo narednih generacija rekreativaca koje će vježbati u zelenoj oazi Bloka 5.

Menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković je kazao da Podgorica godinama njeguje rekreativne sportove.

"Do sada su mladi to radili uglavnom na improvizovanim spravama, a sada, uz pomoć kompanije Coca-Cola imaju mogućnost da na organizovaniji način vježbaju i rekreiraju se."

Partneri kompaniji Coca-Cola Hellenic u realizaciji ovog projekta su Glavni grad Podgorica, Uprava za mlade i sport i TV Vijesti.

Galerija