Konkurs za polaznike XIX Škole ljudskih prava

Oglas je, kako je saopšteno, namijenjen srednjoškolcima koji žele da izgrade vještine aktivnog učešća u zagovaranju i promociji ljudskih prava

0 komentar(a)
ljudska prava, Foto: Shutterstock.com
01.11.2014. 16:52h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je oglas za polaznike 19. generacije škole za ljudska prava.

Oglas je, kako je saopšteno, namijenjen srednjoškolcima koji žele da izgrade vještine aktivnog učešća u zagovaranju i promociji ljudskih prava.

Na konkurs mogu da se prijave redovni učenici srednjih škola sa područja cijele Crne Gore, a rok za prijavu je 12. novembar.

“Škola je besplatna za odabrane polaznike, što znači da troškove putovanja, hrane, smještaja, organizacije nastave i drugih aktivnosti vezanih za program snosi organizator. Detaljne informacije o programu Škole dobiće oni kandidati koji budu pozvani na Školu poslije procesa selekcije, a na osnovu procjene prijave”, saopšteno je iz CGO.

Kako se navodi, škola pored širokog teorijskih i praktičnog znanje o konceptu ljudskih prava, afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući mlade da se zalažu za svoja prava, kao i za prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje ih da imaju direktniji uticaj u društvu u budućnosti.

Nakon završene škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje.

Dodatno, biće pružena podrška učesnicima da vlastite ideje pretoče u konkretne aktivnosti usmjerene ka unaprijeđenju ljudskih prava u svojim lokalnim sredinama.

Prijavu je potrebno poslati na e-mail na info@cgo-cce.org, sa naznakom “Za Školu ljudskih prava, XIX generacija”.

Sve troškove Škole pokriva CGO, uz podršku američke ambasade u Crnoj Gori, kroz projekat “Youth build Montenegro”.