Majdak nakon 11 godina opet u Budvanskoj rivijeri

98 pregleda2 komentar(a)
Mladen Majdak, Foto: Fivb.ch
31.10.2014. 09:32h

Pet dana prije starta nove sezone u Ligi šampiona i meča u gostima protiv poljske Rešovije, odbojkaši Budvanske rivijere dobili su neočekivano pojačanje - poslije 11 godina od kada je napustio klub i otišao u Budućnost (što tada nije bilo dobro prihvaćemo u metropoli crnogorskog turizma), a kasnije u inostranstvo, dres budvanskog kluba ponovo je zadužio korektor Mladen Majdak, koji će u Rivijeri igrati do kraja Lige šampiona.

Interesantno, nakon što se nije dogovorio o produženju saradnje sa francuskim Turkoanom, Majdak je sezonu počeo u rodnom Novom Pazaru, odigrao je dva meča u Super ligi Srbije, protiv Inđije (12 poena) i Mladog radnika (16), nakon čega je stigao poziv iz Budve, u kojoj, očigledno, Kubanac Armando Danger Mulen ne pruža dovoljno kvalitetne garancije (na toj poziciji Budvani imaju i Luku Babića)...

"Imali smo kontakte i ljetos, a evo na kraju smo uspješno priveli pregovore i našli zajednički jezik, vjerujem na obostrano zadovoljstvo", kaže za „Vijesti“ 33-godišnji Majdak, koji već tri dana trenira sa novim-starim klubom.

Podsjećanja radi, Majdak je, zajedno sa Hamzom Zatrićem, u Budvu stigao iz Novog Pazara kao 17-godišnjak. U dresu Budvanske rivijere je osvojio titulu i dva kupa, i veoma dobro poznaje sredinu.

"Što se sale tiče, znam je napamet. Zasada je sve u redu, dobro se trenira. Vidi se da je ekipa dobro „naštelovana“, ima i dobrih pojedinaca. Biće tu prostora za sve", dodaje Majdak, koji je, pored Novog Pazara, Budvanske rivijere i Budućnosti (titula), igrao i za italijansku Ankonu, turski Erdemir spor, grčki Aris, kuvajtski Al Arabi, ruski Tjumenj, te francuske Sen Kentan i Turkoan.

Kako kaže, trebaće malo vremena da se uigra sa ekipom, posebno brazilskim tehničarem Murilom Radkeom.

"Radimo na tome, pa ćemo da vidimo. Kubanski korektor je uigran sa ekipom, vidjećemo kako će to funkcionisati, pa ćemo dijeliti rolu u ekipi, ili šta već, jer ne znam koji su planovi. Trebaće malo vremena dok se uigram sa tehničarem, koji je dobar, ali treba da se „osjetimo“, da vidim koja je njegova ideja igre. U svakom slučaju, ja sam došao spreman, i mogu odmah da uđem u vatru, jer sam od 10. avgusta u treningu. Utakmica sa Rešovijom je blizu, ali tamo moramo da odemo „našpanovani“ da probamo da postignemo maksimum, ističe bivši crnogorski reprezentativac.

O šansama Budvana u grupi sa Rešovijom, Berlinom i ACH volejom, Majdak kaže:

"Minimalan cilj je da prođemo u CEV kup. Za prolaz dalje u Ligi šampiona je sve otvoreno, da budemo drugi ili možda čak i prvi. Lopta je okrugla. Ne mislim da ACH volej u ovoj grupi može nešto posebno da uradi, Berlin je korektna ekipa sa kojom možemo dobro da igramo, posebno na našem terenu. Što se tiče Rešovije, oni sa Budvanskom rivijerom imaju negativnu tradiciju. Sve je otvoreno, imamo konkurentnu ekipu, dobre pojedince, dobre strance, vidjećemo dokle ćemo dogurati".

"Naš hendikep je poznat, sve se zasniva na tih šest utakmica, jer nemamo prvenstvo, a i teško je organizovati prijateljske utakmice, jer su sve lige počele. Ali, utakmice su svake druge nedjelje, tako da imamo dosta prostora da štelujemo formu što se fizikalija tiče. Imamo dosta iskusnih igrača, nadam se da iskustvom možemo da nadoknadimo nedostatak prvenstvenih i drugih utakmica", zaključio je Majdak.

Inače, dugogodišnja prva operativka, "alfa i omega" budvanskog kluba Danijela Lukšić poslala je obavještenje medijima da je dala otkaz u klubu, ne navodeći razloge za svoju takvu odluku.