U Moskvi osvojio Grand prix, a u Srbiji publiku

"Volio bih da se pored roka i džeza, bavim i pop muzikom kada porastem", kaže Jovan

63 pregleda17 komentar(a)
Jovan Aleksić, Foto: Screenshot (YouTube)
27.10.2014. 16:18h

Podgoričanin Jovan Aleksić, oduševio je svojim glasom publiku i žiri rijaliti emisije “Pinkove zvezdice” u kojoj se djeca takmiče u pjevanju. On je u posljednjoj emisiji, nastupio izvodeći pjesmu Zdravka Čolića “Kao moja mati”, nakon čega je od žirija dobio maksimalnih pet glasova za prolaz dalje. “Sam sam izabrao šta ću da pjevam, jer sam tu pjesmu izvodio na festivalu u Bugarskoj u Petriču i ona mi se puno svidjela. Tada sam mislio da kroz nju mogu da iskažem to što imam u sebi...” ispričao je Jovan. Kako je u razgovoru za Vijesti otkrio, talentovani dječak je na binu izašao neposredno nakon dolaska iz Moskve gdje je na Internacionalnom dječjem festivalu, koji se održavao od 8. do 12. septembra, predstavljao Crnu Goru.

“Pripremao sam se kući i imao sam dovoljno vremena, pa mi nije smetalo to što sam odmah sa aerodroma otišao u studio”, kazao je Jovan. Leontina Vukomanović, Jelena Tomašević, Hari Varešanović, Milan Stanković i Goca Tržan, koji čine žiri imali su samo lijepe riječi i komentare, pa su pohvalili i njegovo izvođenje pjesme, kontrolu glasa, to što nije kopirao čuvenog pjevača i izveo pjesmu na svoj način, ali i stajling. Na pitanje čiji mu je komentar najviše značio, Jovan je kazao: “Meni su svi komentari značili. Cak i da sam dobio kritike značilo bi mi, jer bih znao šta da popravim”. S obzirom na to da je već nakon pola minuta pjevanja dobio potrebne glasove za direktan prolazak dalje, Aleksić nije morao da otpjeva drugu pjesmu, ali je to na zahtjev voditeljice i žirija učinio i izveo pjesmu “You Rise Me Up”, Džoša Grobana. “Namjeravao sam da ukoliko dobijem tri ili četiri glasa, tu pjesmu pjevam u baražu...” objasnio je on.

Jedanaestogodišnji dječak, kako su “Vijesti” ranije pisale, iza sebe ima veliki broj nastupa na crnogorskim, regionalnim i drugim takmičenjima, ali i osvojenih nagrada, među kojima su Grand prix festival na “Šarenim vokalima” u Somboru, nagrada za najbolju interpretaciju na festivalima “Školjkice” u Novom Sadu, “Zlatnoj pahulji” u Rožajama i “Rising Starsu” u Bugarskoj. Posljednja nagrada je Grand prix kojim je nagrađen na nedavno održanom festivalu u Moskvi. “Mnogo je dobar festival, bila je dobra organizacija, a takođe smo imali priliku da posjetimo Moskvu i ujutru i uveče. Organizovali su nam izlete i koncerte, pa je sve bilo lijepo kao i smještaj”, prepričao je svoje utiske mladi Podgoričanin. “Izveo sam dvije pjesme. U polufinalu od Zdravka Čolića “Krasiva”, a u finalu “You Rise Me Up”, dodao je Jovan, kojem je, može se primijetiti, Čolić omiljeni pjevač. “On mi je jedan od omiljenih pjevača. Muzika koju on izvodi je pop i ja bih tom muzikom kao i rokom i džezom volio da se bavim kada porastem”, otkrio je on.