Labudović: Glasanje za Ćorića je politička trgovina SNP-a i DPS-a

"Kao jedan od osnivača SNP, danas se javno stidim na šta je rukovodstvo svelo ovu nekada moćnu i časnu opozicionu stranku i šta su sve dočekali moji nekadašnji iskreni saborci za časnu i uspravnu Crnu Goru", poručio je Labudović

115 pregleda2 komentar(a)
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
19.09.2014. 13:23h

Glasanje na Admnistrativnom odboru kojim je za sekretara Državne izborne komisije (DIK) predložen Milisav Ćorić rezultat je političke trgovine Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske partije socijalista (DPS), smatra poslanik Demokratskog fronta (DF) Emilo Labudović.

Admnistrativni odbor predložio je danas Ćorića za sekretara DIK-a, a Budimira Šaranovića za predsjednika.

"Ishod današnjeg glasanja na Admnistrativnom odboru sa sekretara DIK-a rezultat je najprljivajie trgovine starih političkih mešetara iz SNP-a i DPS-a", naveo je Labudović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je ocijenio da je uprkos nespornom zakonskom rješenju po kojem mjesto sekretara DIK-a pripada izbornoj listi sa najvećim proporcionalnim učešćem u ukupnom broju opozicionih mandata, glasanjem za Ćorića vraćen dug kojim je SNP zadužio DPS glasajući za ustavne promjene, sastav Sudskog savjeta i Vesnu Medenicu na čelu Vrhovnog suda.

"Glasajući za nereformisanu Vesnu, SNP je zabio glogov kolac u opozicione napore da se reformiše sudska vlast u Crnoj Gori i konačno stane na putu divljanju organizovanog i svakog drugog kriminala u Crnoj Gori i po kojem nas po svijetom prstom kazuju", naveo je Labudović, koji je i član Administrativnog odbora.

On ocijenio da još jednom demonstrirana, kako je rekao, osvjedočena praksa rukovodstva i pojedinaca iz SNP-a da stalno uzmicanje i dvoumljenje u situacijama koje nalažu energično i zajedničko opoziciono djelovanje naplaćuje unosnim uhljebljenjima svojih funkcionera od Državne revizorske institucije, preko Savjeta Centralne banke, Upravnog odbora „Azmonta“ do DIK-a.

"Kao jedan od osnivača SNP, danas se javno stidim na šta je rukovodstvo svelo ovu nekada moćnu i časnu opozicionu stranku i šta su sve dočekali moji nekadašnji iskreni saborci za časnu i uspravnu Crnu Goru", poručio je Labudović.