"Bar" otvorio Ratkovićeve večeri poezije

Završnicu RVP, 5. septembra, obilježiće dodjela nagrada „Risto Ratković“, koju ove godine ravnopravno dijele Dejan Aleksić i Ferid Šehić

2 komentar(a)
04.09.2014. 07:31h

Međunarodna književna manifestacija „Ratkovićeve večeri poezije“ otvorena je sinoć u Centru za kulturu u Bijelom Polju, promocijom muzičke obrade i spota pjesme "Bar" Rista Ratkovića u izvođenju crnogorske grupe Mikrokozma, te besjedom prošlogodišnjeg laureata Alena Bešića.

Uputivši nadahnute osvrte o poeziji bjelopoljskoj publici, Bešić je poeziju nazvao nepovratnim pismom: „Poezija nije ništa drugo do sitnica dovoljna za čitav život, jer se kroz nju sagledaavaju različiti putevi, zbrajaju riječi i misao, povezuju ljudi,“ kazao je Bešić.

Da se ovogodišnja manifestacija RVP razlikuje od predhodnih potvrdio je i izvršni direktor JU RVP Abaz Dizdarević, koji je istakao da ove godine učestvuje oko 60 pjesnika iz zemlje i inostranstva.

Naredna dva dana u Bijelom Polju pored mladih i afirmisanih pjesnika, programa za najmlađe i posjete pisaca školama, oplemeniće i održavanje kreativnih poetsko likovnih radionica.

„U biblioteci 'Ćamil Sijarić' u Godijevu predviđena je promocija romana 'Brod na Bistrici' Safeta Sijarića a u Biblioteci 'Miodrag Bulatović' u Banjem Selu, promocija knjige 'Bežanje od smrti' prof.dr Dobrivoja Stanojevića. Specijalni gosti na večerima poezije su Jevrem Brković i Svetislav Basara“, kazao je Dizdarević.

Završnicu RVP, 5. septembra, obilježiće dodjela nagrada „Risto Ratković“, koju ove godine ravnopravno dijele Dejan Aleksić i Ferid Šehić.

Galerija

Alen Bešić FOTO: Jadranka Ćetković
Sa otvaranja FOTO: Jadranka Ćetković