Muškarac uhapšen zbog napada na novinara u Banjaluci

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević je brutalno pretučen 26. avgusta uveče ispred zgrade u kojoj je stanovao, a Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva

52 pregleda0 komentar(a)
Vladimir Kovačević, Foto: Twitter
10.09.2018. 15:26h

Policija Republike Srpske privela je jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, 26. avgusta u Banjaluci. Uhapšen je Marko Čolić iz Banjaluke i za njega je zatražen pritvor.

To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Naveo je da je nakon intenzivne istrage u proteklom periodu, uhapšen jedan od napadača, inicijala M.Č, dok se za drugim napadačem intenzivno traga.

Dodao je kako postoji dovoljno dokaza da je riječ o napadaču, te da je Kovačević tu osobu identifikovao kao napadača.

Kovačević je brutalno pretučen 26. avgusta uveče ispred zgrade u kojoj je stanovao, a Tužilaštvo je taj napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

"Nema političke pozadine u ovom slučaju", rekao je Lukač, dodavši da "vlast u RS nema nikakve veze sa napadom na novinara".

On je naveo da će se utvrditi da li uhapšeni ima veze s nekim drugim političarom ili nekom drugom osobom.

Ministar policije je rekao da je na tužilaštvu da preduzme dalje mjere u rasvjetljavanju tog slučaja.

Direktor policije RS Darko Ćulum rekao je da se uhapšeni brani ćutanjem, a da policija zna i ime drugog potencijalnog osumnjičenog za napad na novinara.

Upravni odbor Kluba novinara Banjaluka još jednom je pozvao tužilaštvo i policiju da istragu dovedu do kraja, odnosno pronađu nalogodavce napada i otkriju motiv kako bi Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bili sigurni.

Novinar Vladimir Kovačević ranije danas je za N1 rekao da je sada dosta stabilniijeg zdravstvenog stanja, te da je što se tiče sigurnosti dosta oprezniji.