Kuće u Zagoriču bez kanalizacije, Makrid: Nije politika, već struka tako kaže

Mještani tvrde da su čuli različite informacije zbog čega, navodno, tek nekoliko kuća neće dobiti priključak

252 pregleda2 komentar(a)
27.05.2014. 18:54h

Nekoliko porodica iz ulica Dušana Vukotića i Vojvode Mijajla Nišina Vučinića u podgoričkom naselju Zagorič ostaće, za sada, bez priključka na fekalnu kanalizaciju, čija izgradnja se privodi kraju.

Mještani tvrde da su čuli različite informacije zbog čega, navodno, tek nekoliko kuća bližih koritu Morače neće dobiti priključak, a da jedna od njih ima i političku pozadinu.

“Najprije su govorili da ćemo svi biti priključeni, a potom da je neizvodljivo tehnički da priključak na kanalizaciju dobije polovina ulica zbog neadekvatnog terena. Nakon toga, ipak je dodatno priključeno nekoliko kuća, pa smo se zapitali da li su opravdanja 'Vodovoda' o neadekvatnosti terena samo farsa i predizborni trikovi, koji je trebalo da privuku birače da glasaju za DPS”, saopštio je sugrađanin iz Ulice Dušana Vukotića, čiji je identitet poznat “Vijestima”.

Tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid tvrdi da nema razloga da se bilo ko stavlja u drugi plan.

“Razumijem kako se ti ljudi osjećaju. Ipak, mora se ispoštovati tehnički minimum kako ne bismo došli u situaciju da se kroz par godina ponovo domaćinstva vraćaju na septičke jame. Pozivam te ljude na strpljenje”, kazao je Makrid. On je pojasnio da postoji plan koji predviđa da se te kuće priključe na fekalnu kanalizaciju, kada se bude radila saobraćajnica paralelna sa Piperskom ulicom, uz obalu Morače. “Riječ je o projektu vrijednom 2,5 miliona eura, koji sprovodimo već dvije godine. Cilj je da što više domaćinstava iz naselja Zagorič, Masline, Murtovina, Konik, Drač dobiju priključak na amosfersku kanalizaciju”, kazao je Makrid.

Ako ih prevare, smatraće da je riječ o marketingu DPS-a

Stanari iz Ulice Dušana Vukotića istakli su da će biti strpljivi i očekuju da preduzeće “Vodovod i kanalizacija” ispuni svoje obećanje, jer bi u suprotnom, kako je rekao jedan od njih, pokazali da je sve do sada urađeno “samo politički marketing vladajuće partije pored izbore”.

“A ne briga za građane koji skoro u centru grada još koriste septičke jame, i to u 21. vijeku”, rekao je on.

Galerija

Zagorič, kanalizacija FOTO: Tina Popović