Nikšić: Rasvijetljeni slučajevi aktiviranja eksploziva i paljenja automobila

Službenici policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.M. (23)

0 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
28.04.2014. 13:57h

Službenici nikšićke policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv R.G. (21) zbog sumnje da je aktivirao eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće Ž.B.

Policija je, takođe, rasvijetlila slučaj podmetanja požara na automobilu M.D.

"Službenici CB Nikšić su, zbog sumnje da je na štetu Ž.B. počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnom prijavom procesuirali R.G. (21) iz Nikšića.

Osnovano se sumnja da je R.G, 16. oktobra 2013. godine u večernjim časovima, došao do kuće oštećenog Ž.B, koja se nalazi u naselju Kočani, gdje je aktivirao i u njegovo dvorište ubacio improvizovanu eksplozivnu napravu, a potom se udaljio sa lica mjesta. Od dejstva eksplozije nastala su manja oštećenja na fasadi kuće.

Policijski službenici su, odmah po prijavi događaja, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. U toku višemjesečnih policijskih mjera i radnji došlo se do sumnje da je R.G. počinio navedeno krivično djelo", stoji u saopštenju Uprave policije.

Službenici policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.M. (23) zbog sumnje da je izazvao požar na automobilu koje je u vlasništvu M.D.

"Sumnja se da je N.M, 10. marta 2014. godine, oko 01,10 časova, izazvao požar na putničkom motornom vozilu „VW Passat B6“, koje je bilo parkirano u dvorištu porodične kuće M.D, u naselju Dragova luka, na način što je u unutrašnjost vozila ubacio flašu sa zapaljivom tečnošću – benzinom, koji je potom zapalio. Od dejstva požara je na vozilu nastupila znatna materijalna šteta.

Na lice mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi i predmeti su upućeni u Forenzički centar. Policijski službenici su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi N.M, kojim su pronašli predmete i tragove za koje se sumnja da potiču iz navedenog krivičnog djela.

Osumnjičeni N.M. je sproveden ZODT u Nikšiću, a nakon konsultacija sa navedenim tužiocem krivična prijava protiv njega podnijeta je u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.