DF: Zalagaćemo se za povratak reonskih policajaca u blokove V, VI i IX

Iz Uprave policije je saopšteno da Ministarstvo unutrašnjh poslova od 2008. godine sprovodi projekat "Policija u zajednici"

90 pregleda4 komentar(a)
parking, Blok 5, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
10.04.2014. 16:09h

Nova vlast Demokratskog Fronta u Podgorici zalagaće se za vraćanje reonskih policijaca u Bloku V, VI i IX, jer su građani tražili da se poveća stepen bezbjednosti u pojedinim djelovima naselja, saopšteno je iz tog saveza.

Tokom prethodne dvije sedmice izborni štab Demokratskog Fronta sproveo je akciju "Sat za vas", tokom koje je intenzivno komunicirao sa građanima koji žive u Bloku V,VI I IX u Podgorici.

"Osim što su se na taj način upoznali sa glavnim problemima stanovnika navedenih naselja, shodno tome nova vlast Demokratskog Fronta u Podgorici zalagaće se za vraćanje reonskih policijaca jer su građani tražili da se poveća stepen bezbijednosti u pojedinim dijelovima naselja", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Front će se zalagati i za ukidanje naplate parking mjesta jer je, kako su kazali, građanima koji žive u tim djelovima grada otežan pristup ulazima u njihove zgrade

Front će se zalagati i za rekonstrukciju rasvjete u Bloku V, VI i IX koja ili ne radi ili su je vandali uništili.

"Akcija Sat za Vas biće organizovana i u narednom periodu, a svi dodatni predlozi i sugestije su dobrodošli”, zaključuje se u saopštenju.

Uprava policije: U Podgorici i u drugim gradovima već postoje kontakt policajci

Iz Uprave policije je saopšteno da Ministarstvo unutrašnjh poslova od 2008. godine sprovodi projekat "Policija u zajednici", u okviru kojeg u svim gradovima Crne Gore postoje kontakt reoni koje pokrivaju kontakt policajci.

U Podgorici, kako je saopšteno, postoji 19 kontakt reona koje pokriva 19 kontakt policajaca.

"Kontakt policajci su svakodnevno angažovani na svojim reonima, u vremenskom periodu za koji se, različito od situacije na terenu, procijeni da je najcjelishodniji za efikasno obavljanje njihovih poslova i zadataka na terenu. Poslovi i zadaci kontakt policajca su prvenstveno preventivnog karaktera, kao i obavljanje drugih policijskih poslova i zadataka, pri čemu je od izuzetnog značaja saradnja sa građanima koji žive na reonu koji policajac pokriva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da osim neposrednim putem – na reonu kojim je zadužen, građani se kontakt policajcu mogu obratiti na kontakt telefon koji je naznačen na vizit kartama koje ovi policijski službenici ostavljaju u poštanskim sandučićima građana na svom reonu.

"Ukoliko ne posjeduju vizit kartu, građani mogu pozivom na dežurni broj 122 dobiti službeni broj telefona kontakt policajca za bilo koji reon u svakom gradu u Crnoj Gori. U okviru projekta „Policija u zajednici“ implementira se i aktivnost „Granična policija u zajednici“, tako da kontakt policajci postoje i u Odjeljenjima granične bezbjednosti širom Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.