Mala pčela velikog srca u Bojama jutra

Najmlađi gledaoci imaju priliku da u jutranjem programu svakog radnog dana (reprize vikendom u 8.30) gledaju Majine avanture kroz koje je prate njeni vjerni drugari Pavo i skakavac Flip

100 pregleda1 komentar(a)
04.04.2014. 10:23h

Nove avanture Pčelice Maje i njene simpatične družine, možete da pratite svakog radnog dana u okviru jutarnjeg programa TV Vijesti.

Priča o neodoljivoj Pčelici Maji, koja uz pomoć svojih prijatelja istražuje svijet oko sebe, na našim prostorima dostigla je kultni status. Od nedavno se na radost svih nas, i velikih i malih, ponovo vratila na male ekrane.

Najmlađi gledaoci imaju priliku da u jutranjem programu svakog radnog dana (reprize vikendom u 8.30) gledaju Majine avanture kroz koje je prate njeni vjerni drugari Pavo i skakavac Flip, koji su,samo zbog Majine radoznalosti i odvažnosti ponekad morali da budu hrabriji nego sto su željeli.

Dakle,Glavna junakinja, središte svih priča, je Maja, pčelica koja je istog dana kad se rodila napustila košnicu i odlučila živjeti na otvorenom, gdje je očekuju mnoga otkrića i avanture. Nikada joj ne dosade ljepota i tajne prirode.. Maja nikad ne prestaje da istražuje livadu i upoznaje bića koja tu žive.

Veselu pčelicu u avanture vode emocije i želja za uzbuđenjem. Maja upoznaje druge , pomaže im ili im spašava živote, upoznaje prirodne fenomene koji su opasni za nju, njene prijatelje, košnicu itd.

,,Kroz njene avanture, naši mali gledaoci naučice zanimljive činjenice o prirodi kroz 78 epizoda", kažu u televiziji Vijesti. Sredinom osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji, epizode Pčelice Maje bile su među najpopularnijim crtanim filmovima za djecu. Generacije tadašnjih klinaca, a danas mladih roditelja, odrasle su na crtaću o avanturama Maje i njenih vjernih prijatelja Pave i skakavca Flipa.

2012. godine obilježeno je 100 godina postojanja popularne junakinje Pčelice Maje u kojima je uveseljavala djecu svih uzrasta, a njen crtani lik kreiran je na osnovu knjige "Pčelica Maja i njene pustolovine” njemačkog pisca Valdemara Bonselsa iz 1912. godine.

Dugometražni igrani film o neustrašivoj pčelici koji je nastao 12 godina kasnije smatra se prvim dugometražnim filmom u kojem su glavne uloge živi insekti. Tokom decenija, njene avanture ovjekovečene su u stripu, animiranoj TV seriji, operi…

Pčelica Maja je prikazana u Austriji, Njemačkoj, SAD, Južnoj Africi, Portugalu, Kanadi, Belgiji, Francuskoj, Latinskoj Americi, Izraelu, Italiji, Grčkoj, Češkoj, Bugarskoj, Sloveniji, BiH, Slovačkoj, Španiji, Srbiji, Finskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Rusiji, Turskoj, Libanu i Iranu.

Galerija