Zakucali na vrata stana u Stupovima: Ko je zloupotrijebio podatke?

Prijava Podgoričanke V.J. za zloupotrebu njenih ličnih podataka proslijeđena tužiocu u Kotoru

55 pregleda7 komentar(a)
mobilni telefoni, Foto: Shutterstock
28.03.2014. 21:29h

Policija u Budvi provjerava da li je i ko je zloupotrijebio lične podatke Podgoričanke V.J. na čije ime je fantomski korisnik iz Petrovca registrovao fiksni telefon.

Ona je juče ispričala da je prije dva dana, kada su “Vijesti” objavile da će tužiti “Telekom”, pozvao policijski inspektor iz Budve i kazao da je njenu ranije podnesenu krivičnu prijavu proslijedio zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru Žarku Pajkoviću.

Pajković je indirektno potvrdio da je dobio prijavu.

V.J. tvrdi da joj je inspektor saopštio da su u Petrovcu pronašli stan korisnika “Telekoma”, koji je telefon registrovao koristeći njeno ime i prezime i matični broj. Ona je istakla da joj je saopštio da se na ulaznim vratima čak nalazi i njeno ime.

V.J. je 11. marta podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca koji je, kako tvrdi, zloupotrijebio njene podatke

Sugrađanka je rekla da joj je inspektor kazao da je sporni broj vjerovatno registrovan u Budvi, jer u Petrovcu ne postoji poslovnica “Telekoma”.

V.J. je 11. marta podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca koji je, kako tvrdi, zloupotrijebio njene podatke.

Ona je u ponedjeljak najavila da će tužiti “Telekom”, jer joj u predviđenom roku za odgovor na reklamaciju od osam dana nijesu odgovorili ko je i kako zloupotrijebio njene lične podatke.

Ranije je pojasnila da je za “dvojnika” u Petrovcu saznala nakon što je radnica u poslovnici “Telekoma” u Podgorici, gdje je otišla da plati račun za telefon koji koristi u svom domu, upitala: "Šta ćete sa računom u Petrovcu".

V.J. je potom na sajtu "T-coma" vidjela da se sporni broj u Petrovcu zaista vodi na njeno ime i više puta pozivala broj 033/462..., kako bi stupila u kontakt.

“Dvojnik” je naveo Stupove kao mjesto rođenja. V.J. je zaista rođena u Stupovima, kod Lijeve Rijeke, a zanimljivo je taj toponim postoji i u Petrovcu.

Jedinstveni matični broj građani stiču rođenjem i ne postoje dva ista u svijetu, osim u slučaju grube greške, ili zloupotrebe, a V.J. tvrdi da nikada nije izgubila ličnu kartu.

Portparolka “Telekoma” Jovanka Radović u ponedjeljak je saopštila da su i ona i njena koleginica, zadužena za odnose sa javnošću, na odmoru, te da iz “Telekoma” niko zvanično ne može da saopšti šta su preduzeli povodom zahtjeva za reklamaciju.