Jovović: Spremni smo da odigramo dobro i pobijedimo Radnički

"Očekuje nas jako zahtjevan meč, protiv ekipe koju karakteriše širina i u kojoj su svih pet igrača kadri da šutnu za tri poena. To će biti specifična situacija za nas", rekao je Jovović

0 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
14.02.2014. 12:28h

Budućnost Voli respektuje Radnički, ali meč dočekuje spremna da odigra dobro i ostvari pobjedu, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović.

Budućnost Voli i Radnički odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 20. kola regionalne ABA lige.

Jovović je kazao da je Radnički u zavidnoj formi, podsjećajući na odlična izdanja u završnici Kupa Radivoja Koraća i utakmici Eurokupa.

"U defanzivi su protiv Himika, u Eurokupu,odigrali možda i najbolju utakmicu do sada. To nas zabrinjava. Očekuje nas jako zahtjevan meč, protiv ekipe koju karakteriše širina i u kojoj su svih pet igrača kadri da šutnu za tri poena. To će biti specifična situacija za nas", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da posebnu pažnju treba posvetiti Marku Marinoviću, podsjećajući na njegov poenterski učinak i uspješnost u razigravanju saigrača.

"Unutrašnja linija Stefan Biščević i Sava Lešić igra fenomenalnu sezonu. Svi igrači su kadri da naprave problem i u defanzivi moramo da budemo na visokom nivou", kazao je Jovović.

On je rekao da se Budućnost od ponedjeljka sprema za Radnički i da vjeruje da je dovoljno dobro upoznata sa kvalitetom rivala da ih može pobijediti.

Jovović je naglasio da Budućnost još ima šansi za plasman na finalni turnir.

"Ima još sedam kola do kraja, očekuju nas teški mečevi i direktni konkurentni za visok plasman. Nijesmo izgubili šanse za finalni turnir i moramo da igramo ozbiljno, da ostvarimo što veći broj pobjeda i da čekamo kiks rivala i direktnih konkurenata", rekao je Jovović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvaila 12 pobjeda i ima pet više od rivala.

Dobila je i prvi međusobni duel u Kragujevcu 86:72.

Prošle sezone obje ekipe slavije su pred svojim navijačima.

Budućnost je podgorički duel dobila 80:78, dok je u Kragujevcu bilo 78:63 za Radnički.

Duel u dvorani Morača počeće u 21 sat.