Pobjeda sva vrata otvara

"Jedva čekamo meč. Srećna sam što sa maksimalnom energijom i u kompletnom sastavu možemo da igramo sa Krimom", poručila je Marta Žderić

4 komentar(a)
Budućnost-Ferencvaroš, Foto: Boris Pejović
09.02.2014. 09:19h

Matematika je prosta - pobjeda u večerašnjem meču širom otvara vrata fajnl-fora Lige šampiona, poraz ili remi poništavaju veliki bod u Đeru.

Zbog toga nema nikakvih dilema da će rukometašice Budućnosti dati sve od sebe da sruše Krim i naprave još dva velika koraka ka Budimpešti.

Oba tima su u 1. kolu glavne faze iznenadila javnost - Podgoričanke su uzele bod u Đeru (23:23), a mogle su oba, dok su "tigrice” u Ljubljani lako izašle na kraj sa Larvikom (24:18) i pokazale da ih finansijska kriza u klubu ne tangira previše.

"Jedva čekamo meč. Srećna sam što sa maksimalnom energijom i u kompletnom sastavu možemo da igramo sa Krimom. Jako je lijepo igrati u punoj dvorani i pozivam navijače da dođu. Prošlog vikenda protiv Đera smo odigrale veoma dobro u odbrani, moja koleginica Klara je odradila vrhunski posao. Nadam se da će se nastaviti ta dobra atmosfera i da ćemo savladati Krim", poručila je Marta Žderić.

Mlada hrvatska golmanka ističe da je nije začudila lagana pobjeda Krima nad Larvikom prije sedam dana.

"Nismo se baš iznenadile. Ko god da prođe u glavnu fazu, to je znak da vrijedi. Krim ima jako dobru ekipu, a nema ni šta da izgubi i biće opušten. Ali, mi moramo da pobijedimo, to nam je jedini cilj", naglasila je 23-godišnjakinja iz Ploča.

Suzana Lazović upozorava na činjenicu da rival nema nikakav imperativ, za razliku od Budućnosti.

"Žalimo što nismo uzele dva boda u Đeru, ali smo se odmah nakon tog meča okrenule Krimu. Mislim da će nam to biti najteža utakmica u grupi, jer je Krim najopuštenija ekipa u ovom trenutku, bez obzira na probleme koje klub ima", rekla je 22-godišnja kružna napadačica.

Iako su „plave” u Mađarskoj nadigrale aktuelnog prvaka Evrope, svjesne su da mogu bolje i uvjerene su da će to i pokazati.

"Moramo da odigramo još bolju odbranu nego protiv Đera i da poboljšamo realizaciju u napadu. Mislim da u ovoj fazi, kao i u narednoj, za koju mislim da ćemo je se domoći, sve zavisi od nas. Možemo jedino same sebe da pobijedimo, što naš trener stalno ponavlja", zaključila je Lazović.

Meč u dvorani „Morača” počinje u 19 časova. To će biti treći obračun šampiona Crne Gore i Slovenije u ovoj sezoni - 8. septembra je Krim usred Podgorice slavio sa 26:22, a prije tri sedmice u revanšu u Regionalnoj ligi je bilo 19:19.

Vrijeme je za prvu pobjedu Budućnosti...

Tiselj: Vjerujem da će djevojke pokazati karakter

Trener Krima Tone Tiselj se nada iznenađenju u "Morači”.

"Budućnost je izvrsna ekipa, odlično vođena, sa veoma dobrim igračkim kadrom. Mi smo stari poznanici, a nadam se da će će svi uživati u našem obračunu. Vjerujem da će naše djevojke pokazati pravi karakter na najvrelijem terenu. U grupi smo sa tri ekipe koje su u posljednje tri sezone osvojile Ligu šampiona. Budućnost ima najbolju odbranu i moramo da budemo strpljivi", istakao je Tiselj.