Murinjo: Nismo kandidati za titulu

Bukmejkeri povećali kvotu da Siti bude prvak sa 1,65 na 2, koeficijent na Čelzi skliznuo sa 4,33 na 2,75. Lider Arsenal tek treći favorit

12 komentar(a)
04.02.2014. 11:48h

Vodeće engleske kladioničarske kuće prominenile su koeficijente na šampiona Premijer lige nakon sinoćnjeg derbija, ali je redosljed ostao isti - Mančester siti ostao je glavni kandidat za titulu, prati ga Čelzi, dok je lider Arsenal i dalje rangiran kao treći favoriti...

Čelzi je demonstrirao moć u gostima protiv Mančester sitija, golom Branislava Ivanovića prekinuo je niz "građana" od 11 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu ove sezone. Ekipa Žozea Murinja time se izjednačila sa Sitijem na drugom mjestu sa 53 boda, dok je lider Arsenal ostao prvi sa 55.

Kvota da Siti osvojili titulu juče uoči derbija iznosila je svega 1,65, da bi se nakon drugog poraza tima Manuela Pelegrinija od Čelzija ove sezone, popela na 2.

Na drugoj strani, "akcije" tima iz Londona među bukmejkerima su značajno porasle, pa je koeficijent da Čelzi bude prvak skliznuo sa 4,33 na 2,75. U pitanju je značajan napredak, s obzirom na to da je odigran samo jedan meč, bez obzira što se radilo o direktnom sudaru favorita.

Iako lider, i to sa dva boda prednosti u odnosu na rivale, Arsenalu se manje vjeruje nego Sitiji i Čelziju - koeficijent da Arsen Venger osvoji prvu titulu Premijer lige od 2004. godine iznosi pet.

No, Žoze Murinjo se ne slaže, već nudi svoje "koeficijente"...

"Nismo kandidati za titulu", opalio je Portugalac, na iznenađenje mnogih.

Englezi su ipak ubijeđeni da Murinjo vodi prepoznatljivu igru, sve u želji da skine pritisak sa svog tima.

"Trka za titulu vodi se između dva moćna konja, te jednog malog konja kome treba mlijeka i koji tek uči kako da skoči", slikovito je trener Čelzija uporedio svoj tim sa Sitijem i Arsenalom.

Pobjedom na "Etihadu", Čelzi je postao prvi tim koji je dva puta u sezoni savladao Mančester siti od sezone 2010/11, kada je to uspjelo Evertonu.

"Ne slažem se da smo kandidati za titulu. Mi smo tim u evoluciji, a pobjede kao što je ova pomažu nam da rastemo, i mentalno i taktički. Bila je to fantastična pobjeda", izjavio je Murinjo.

Čelzi je u ponedjeljak veče tri puta pogodio okvir gola velikog rivala, a zasluženu pobjedu donio je Branislav Ivanović, projektilom sa ivice šesnaesterca.

"Ako smo dva puta pobijedili najboljeg, ne znači da smo najbolji. Nisam rekao da smo bolji tim od Sitija, rekao sam samo da smo na ovoj utakmici bili bolji. Volimo velike utakmice, uživamo u njima, one nam daju ekstra motivaciju".

Cilj Čelzija nije titula, ponavlja Murinjo.

"Naš cilj je da napredujemo kao tim. Želim naredne sezone da odvedem tim na pripreme i kažem - želim da osvojimo ligu. Ove sezone to ne mogu da kažem".

Maser motivator

Murinjo je na kraju otkrio da su završne riječi inspiracije uoči izslaska fudbalera na teren "Etihada" stigle od čuvenog škotskog masera koji radi u Čelziju, Bilija Mekaloha, a ne od njega.

"Vrištao je na škotskom jeziku. Nisam razumio ni riječ. Igrači su, međutim, aplaudirali. Rekao sam sebi - to je to. I izašao", pričao je Portugalac na konferenciji za novinare.

"Vi se smijete, ali ja sam ozbiljan".

U narednom kolu, u subotu, Čelzi dočekuje Njukasl, dok Siti gostuje Noriču.

Arsenal u derbiju gostuje Livepulu.

Galerija