Bez pojačanja, Front u plitkom rovu

Da li skor DF-a na lokalnim izborima pokazuje da plaćaju ceh ljubavi prema SPC i zvaničnom Beogradu, koji otvoreno flertuju sa DPS?

50 pregleda106 komentar(a)
Lekić, Medojević, Milić, Foto: Boris Pejović
01.02.2014. 07:28h

Iako rezultati izbora u Ulcinju nijesu pravi pokazatelj, činjenica da je Demokratski front (DF) u tom gradu, nakon lošeg rezultata u Mojkovcu, imao značajno manju podršku nego na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, trebalo bi da bude posljednje upozorenje političkom savezu Miodraga Lekića da Front mora nešto promijeniti u susret proljećnim izborima.

Razloge za indiciju da im pada povjerenje lideri Fronta trebalo bi da traže u činjenici da nakon predsjedničkih izbora nijesu ponudili ništa novo, niti su dovoljno radili na poboljšanju partijske infrastrukture.

Takođe, ostali su nijemi na otvoren flert zvaničnog Beograda i dijela Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) koja je, kako su to pokazali izbori u Mojkovcu, na Cetinju, ali i stranačke ankete, počela da ulazi u prosrpsko biračko tijelo koje je izgubilo opozicionu kondiciju.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Koji je recept za dizanje?
  • Isplati li se svađa sa SNP-om?
  • Komentar Daliborke Uljarević