DPS: Uložićemo napore da građani podrže integraciju u NATO

“U NATO savezu Crna Gora će imati jednaka prava kao i sve ostale države članice saveza, najrazvijenije države svijeta”, dodaje se u saopštenju.

0 komentar(a)
DPS, Foto: Arhiva "Vijesti"
29.01.2014. 19:43h

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) odlučio je da njeno Predsjedništvo napravi akcioni plan učešća te partije u procesu jačanja podrške građana NATO integracijima Crne Gore.

Glavni odbor DPS-a na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao lider partije Milo Đukanović, razmatrao je pitanja koja se tiču pristupanja Crne Gore NATO savezu, prvenstveno ulogu i aktivnosti partije u afirmaciji evroatlantskih vrijednosti.

“DPS se opredijelila da kroz još veći angažman svoje partijske infrastrukture doprinese obezbjeđivanju kontinuiranog demokratskog dijaloga i pune podrške građana za pristupanje NATO, u kome će Crna Gora imati jednaka prava kao i sve ostale države članice saveza, najrazvijenije države svijeta”, saopšteno je nakon sjednice.

Glavni odbor DPS-a konstatovao je da je pristupanje NATO za ukupno crnogorsko društvo najbolji, najefikasniji i najisplativiji način trajnog očuvanja bezbjednosti, teritorijalnog i državnog integriteta, i da obezbjeđuje dugoročnu političku i ekonomsku stabilnost.

“Opredjeljenje DPS-a, kao partije koja je među prvima definisala pristupanje NATO, kao jedan od svojih strateških programskih prioriteta, jeste da kroz širok dijalog sa svim građanima, bez obzira na političko opredjeljenje, predstavi sve benefite koje donosi članstvo u ovoj alijansi i da pruži utemeljene argumente i odgovore na svako pitanje”, saopšteno je iz te stranke.

Prema njihovim riječima, kao najbolje organizovana politička stranka u ovom dijelu Evrope i stranka koja uživa dominantno povjerenje crnogorskih građana, DPS se opredijelila da kroz još veći angažman svoje partijske infrastrukture doprinese obezbjeđivanju kontinuiranog demokratskog dijaloga i pune podrške građana za pristupanje NATO.

“U NATO savezu Crna Gora će imati jednaka prava kao i sve ostale države članice saveza, najrazvijenije države svijeta”, dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je, kako se navodi, donio odluku da Predsjedništvo napravi akcioni plan učešća DPS-a u procesu jačanja podrške građana NATO integraciji Crne Gore.