Di Montecemolo: Alonso ostaje u Ferariju

"Zadovoljan sam Fernandom. On ima ugovor sa Ferarijem do 2016. godine. Jedino sam zabrinut oko toga da li ću mu obezbijediti bolje vozilo", rekao je Di Montecemolo

1 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
24.12.2013. 22:47h

Predsjednik Ferarija Luka di Montecemolo rekao je danas da je uvjeren da će vozač Fernando Alonso ostati u toj ekipi, uprkos pokušajima rivala u svjetskom šampionatu

Formule jedan, ekipe Meklarena da ga dovede.

Alonsov ugovor sa Ferarijem ističe na kraju 2016. godine, a mediji su spekulisali da bi Španac ranije mogao da napusti ekipu zbog neslaganja sa predsjednikom Lukom di Montecemolom.

"To (spekulacije oko Alonsove budućnosti) je nešto dobro za medije, a ponekad i za javnost. Zadovoljan sam Fernandom. On ima ugovor sa Ferarijem do 2016. godine. Jedino sam zabrinut oko toga da li ću mu obezbijediti bolje vozilo", rekao je Di Montecemolo, prenijeli su italijanski mediji.

"Imam mnogo problema, ali prvi vozač ekipe nije među njima. Razgovaraćemo o tome za dvije godine", dodao je on.

Di Montecemolo je rekao i da razumije Alonsovu nervozu zbog slabog napretka Ferarije ove godine, ali je ponovio da bi trebalo da Ferarijev prvi vozač bliže sarađuje sa ekipom, kako bi se promijenila situacija.

"Razumem i isto mislim kao on. Rekao sam Fernandu da je ove godine osvojio drugo mjesto u svjetskom šampionatu zahvaljujući njegovim sposobnostima, prije nego vozilu. S druge strane, želim da vozač, čak i u teškim trenucima, ostane veoma, veoma blizak sa ekipom", rekao je on.

"To sam od njega tražio sredinom sezone. Ali, veoma sam srećan što je u mom timu", dodao je Di Montecemolo.

Alonso je ove godine zauzeo drugo mjesto u generalnom plasmanu svjetskog šampionata Formule jedan sa 242 boda, 155 manje od četvorostrukog uzastopnog šampiona, vozača Red Bula Sebastijana Fetela.