Konačni obračun u Istanbulu

Turski mediji su duel sa Juventusom proglasili kao istorijski za Galatasaraj, ali se treneru Robertu Manćiniju baš i nije dopala euforija koja se stvorila

0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
10.12.2013. 11:43h

Juventus je u pretposljednjem kolu pobjedom nad Kopenhagenom i zahvaljujući porazu Galatasaraja u Madridu obezbijedio ono što mu je i bio cilj - da na gostovanju u Istanbulu u posljednjem kolu zavisi isključivo sam od sebe.

To znači da je „staroj dami” večeras u paklu „Turk telekom arene” dovoljan i bod da obezbijedi drugo mjesto i plasman u osminu finala jer u ovom trenutku ima dva boda više od turskog velikana.

Pred večerašnje mečeve se zna da su pobjednici grupa Mančester junajted, Real Madrid, PSŽ i Bajern (ako ne izgubi tri razlike od Mančester sitija u Minhenu)...

Manćini: Polako, ne idemo u rat

Turski mediji su duel sa Juventusom proglasili kao istorijski za Galatasaraj, ali se treneru Robertu Manćiniju baš i nije dopala euforija koja se stvorila.

"Ovo je samo fudbalska utakmica, ne idemo u rat. Juventus je svakako jači rival od nas, ali u jednom meču može da se dogodi sve. Znam da imamo šansu i proći iz ovakve grupe u osminu finala bi bilo fenomenalno. Šta je najvažnije? Ključ je u tome da ništa ne poklonimo Juveu, jer ćemo biti žestoko kažnjeni", rekao je Manćini i pojasnio da je Galatasaraj već mnogo napravio u grupi:

"Ako prođemo, sve je odlično. Ako ne, nije smak svijeta, fudbal će se igrati i sjutra. Ni moja ni budućnost Galatasaraja ne zavisi od ove utakmice", dodao je italijanski trener.

U sastavu Juventusa neće biti Andree Pirla, i za popularnog Manća to može da bude presudno.

"Kada nema Pirla, to je problem za trenera. Juve nije tako moćan kada mu fali takav igrač, ali nije ni sve do njega. Juve je prije svega dovoljno jak da ima zamjenu".

Konte zna prvu postavu

Torinski „Tutosport” je u najavi utakmice odmah lansirao startnu postavu Juventusa.

U prvih 11 neće biti Mirka Vučinića, a Antonio Konte će Galati suprotstaviti gotovo identičnu ekipu koja mu je donijela sedam pobjeda zaredom u Seriji A. Na golu je Bufon, u odbrani trio Barzalji, Bonući, Kjelini, sredinu će držati Lihtštajner, Vidal, Pogba, Markizio i Asamoa, dok je napad rezervisan za Tevesa i Ljorentea.

"Ova utakmica znači puno - ili idemo dalje ili ispadamo. Ali, nije nam prva od koje nam zavisi mnogo. Galatasaraj ima prednost što će igrati pred svojom publikom, ali naš cilj se zna. Želimo da kontrolišemo igru i da kroz dobru igru dođemo do osmine finala", rekao je Konte.

Bufon, s druge strane, ne strahuje od domaće publike.

"Nikad u životu nisam vidio da je navijač postigao gol - našalio se golman „stare dame”. Igraćemo mirno, želimo da se pitamo i da dokažemo snagu na teškom terenu", ističe Bufon.

U istoj grupi, sastaju se Kopenhagen i Real Madrid i taj meč nema značaj za plasman u osminu finala.

Ipak, Danci bi mogli da u slučaju remija ili pobjede (ako Galatasaraj izgubi) preuzmu treće mjesto i odu u Ligu Evrope.

Šahtjor ili Bajer

Mančester junajted je u prošlom kolu “petardom” u Leverkuzenu riješio pitanje plasmana, sada je ostala još samo dilema ko će mu se pridružiti - Šahtjor ili Bajer.

Ukrajinci pred duel sa Junajtedom u gostima imaju bod više od „farmaceuta” a slabiji su u međusobnom duelu od njemačkog predstavnika koji gostuje Sosijedadu.

Njemci se uzdaju u sportsku ambiciju i motiv „đavola”...

"Naša obaveza je da pobijedimo Sosijedad i da se nadamo da će stići dobre vijesti iz Mančestera", kazao je trener Bajera Sami Hipija.

Menadžer Junajteda Dejvid Mojes priželjkuje da njegov tim počne da pobjeđuje.

"Za loše rezultate sam isključivi krivac ja. Igrači su navikli da pobjeđuju i sada im nije lako. Prošli smo grupu u Ligi šampiona, ali želim da ostanemo neporaženi", jasan je Mojes.

„Građani” i dalje bez Jovetića

Mančester siti ide na noge neumoljivom Bajernu, a iako je bilo najava da bi na „Alijanc areni” mogao da zaigra i Stevan Jovetić to se neće desiti.

Crnogorski napadač je i dalje van stroja zbog povrede, a večeras u sastavu „građana” neće biti ni Matije Nastasića i Jaje Turea.

"U ovom trenutku nam je mnogo važniji meč protiv Arsenala za vikend nego ovaj sa Bajernom", jasan je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Pari Sen Žermen ide u Lisabon bez Zlatana Ibrahimovića, Marka Veratija, Tijaga Silve, Aleksa, pa bi Benfiki mogao da bude olakšan posao na putu do osmine finala. „Orlovi” trenutno imaju isti broj bodova kao Olimpijakos i bolji su međusobno, dok Grci dočekuju Anderleht.

DANAS

GRUPA A

Mančester j. - Šahtjor 20.45

Sosijedad - Bajer 20.45

GRUPA B

Galatasaraj - Juventus 20.45

Kopenhagen - Real M. 20.45

GRUPA C

Benfika - PSŽ 20.45

Olimpijakos - Anderleht 20.45

GRUPA D

Bajern - Mančester siti 20.45

Viktorija Plzenj - CSKA 20.45

SJUTRA

GRUPA E

Šalke - Bazel 20.45

Čelzi - Steaua 20.45

GRUPA F

Marsej - Borusija D. 20.45

Napoli - Arsenal 20.45

GRUPA G

Austrija - Zenit 20.45

Atletiko M. - Porto 20.45

GRUPA H

Milan - Ajaks 20.45

Barselona - Seltik 20.45