Pozitivna: Cetinje da ponovo bude grad sporta

"Pozitivna Crna Gora će razvijati ovaj prostor gradeći otvorene i zatvorene terene, stadion i prostor za rekreaciju amatera..."

66 pregleda6 komentar(a)
Pozitivna, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
11.10.2013. 18:14h

Pozitivna Crna Gora ima za cilj da vrati nekadašnji sjaj sporta na Cetinju da taj grad ponovo bude grad sporta, sportskog duha i sportskih rezultata - poručio je crnogorski rukometaš Ratko Đurković, koji je danas na Obilića poljani uručio dresove i fudbalske lopte, Ženskom fudbalskom klubu „Lovćen“.

"Mi vidimo veliki potencijal kod mladih sportista i smatramo da oni mogu da budu značajni reprezenti ne samo našeg grada već i države. Pored toga smatramo da Cetinje sa svojim sportskom infrastrukturom, klimom i ambijentom, može da bude grad u kojem bi sportske ekipe iz regiona i šire iz svih sportova dolazile na pripreme, čime bi se otvorio veliki broj radnih mjesta, samim tim bi se ostvarili i značajni ekonomski benefiti za grad", kazao je Đurković.

U društvu sa Đurkovićem, bio je i Olimpijski fudbalski reprezentativac Slobodan Ivanović, koji je kazao “da će Pozitivna Crna Gora stvoriti ambijent u kojem će svi mladi sportisti trenirati besplatno i u svim sportovima angažovati bivše sportiste, a sada nezaposlene trenere, da vode brigu i treniraju mlade sportiste”.

"Time će se postići višestruki efekat – djeca će trenirati besplatno, treneri će dobiti radna mjesta, a ulaganjem u mlade kadrove Cetinje će dobiti vrhunske sportiste koji će slavu Prijestonice i Crne Gore pronositi po sportskim arenama širom Planete"rekao je Ivanović.

I predsjednik Opštinskog odbora Dragan Ćiro Cvetković, kazao je da je posvećenost mladima, sportu i sportistima uopšte jedna od osnovnih vodilja Pozitivne Crne Gore.

"Mi imamo drugačiju viziju od aktuelne vlasti za dio grada “Zona sporta”. Pozitivna Crna Gora će razvijati ovaj prostor gradeći otvorene i zatvorene terene, stadion i prostor za rekreaciju amatera. Zonu sporta ćemo vratiti onima kojima je i namijenjena: cetinjskoj mladosti, rekreativcima sportu i sportistima", kazao je Cvetković. U ime ŽKF „Lovćen „ donaciju u vidu garniture dresova I kompleta od 10 fudbalskih lopti, primio je trener kluba Boško Tatar.