Crna Gora pozdravlja dogovor o uklanjanju hemijskog oružja u ​​Siriji

MVP navodi i da Crna Gora ostaje posvećena podršci političkog rješavanja sukoba u Siriji

14 komentar(a)
Sirija, Foto: Be
17.09.2013. 11:08h

Gora Gora pozdravlja Politički dogovor između SAD-a i Rusije o uklanjanju hemijskog oružja u ​​Siriji, na temelju Konvencije o hemijskom oružju i u saradnju sa Organizacijom za sprečavanje hemijskog oružja.

"Kao članica Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prva, Crna Gora ostaje privržena univerzalnim vrijednostima koje dijelimo sa našim međunarodnim partnerima iz EU i NATO u pogledu zajedničke vanjske i bezbjednosne politike u odnosu na globalne prijetnje, kakva je, između ostalih, i upotreba hemijskog oružja", piše u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi se i da Crna Gora ostaje posvećena podršci političkog rješavanja sukoba u Siriji "kako bi se stabilizovala situacija i ispunile obaveza iz Protokola o uklanjanju hemijskog oružja".

"Podržavanjem zajedničke izjave, zajedno sa brojnim državama, Crna Gora je dala podršku međunarodnim naporima u pronalaženju zajedničkog odgovora i traženju političkog rješenja za upotrebu hemijskog oružja u Siriji, kako bi se u potpunosti sprovela zabrana korišćenja hemijskog oružja", zaključuje se.