Milić: Policija nam se cijeli dan vrti oko kuće

Milić je rekao da apsolutno negira sve policijske navode o umiješanosti njegove porodice u trgovinu narkoticima

980 pregleda118 komentar(a)

Žarko Milić iz naselja Bjeliši, čiji su sin Miroslav-Giga, supruga Marica i snahe Maja i Emina uhapšeni juče u policijskoj akciji, kazao je da je ogorčen na ponašanje policijskih službenika u njegovoj kući tokom skoro petočasovnog pretresa.

Milić je rekao da apsolutno negira sve policijske navode o umiješanosti njegove porodice u trgovinu narkoticima.

Tokom pretresa, tvrdi, da ga niko nije maltretirao, samo su mu rekli da ćuti.

“Upali su oko četiri i po ujutro u kuću sa svih strana, bilo ih je sigurno 30, preko balkona, iz susjednog dvorišta. Čuo sam neku trku oko kuće, razbijanje vrata, kako viču 'policija', ja sam povikao da ne razbijaju vrata, ali sve su razbili. Rasturili su nam kuću, porazbacali kompletan namještaj, istraumirali snahinu majku, koja nam je došla preksinoć u goste i trogodišnju unuku, psa-čuvara su mi omamili. Niko se od njih nije predstavio, niti su rekli šta traže, pretpostavljam da su tražili drogu, ali, nijesu našli ništa. Pa gdje je ta droga, valjda bi se makar neki otisak našao za pet sati koliko su nam preturali kuću”, kazao je Milić ekipi „Vijesti“, nakon što se vratio iz bolnice.

Milić je objasnio da je srčani bolesnik i da se juče dva puta onesvijestio. Rekao je da su mu iz kuće oduzeti svi telefoni, 300 eura i 20 metaka za pištolj TT - “za koji imam dozvolu“.

"Pa, gdje je ta droga, valjda bi se makar neki otisak našao za pet sati koliko su nam preturali kuću”, kazao je Milić

“Tražili su mi pištolj, rekao sam da sam ga zakopao u Crmnici kada je moj stariji sin Momčilo otišao na liječenje u Rusiju, nakon što ga je u udesu udario policijski kombi 2007. Tražio sam da unesem primjedbe na ovakvo ponašanje policije, nijesu mi dali. I ranije su nam policajci dolazili u kuću, ali, nikada se nijesu ovako ponašali. Ovo je sramota, a sve ono što je na televiziji rečeno iz policije, to su čiste laži. Zna se ko su kriminalci, pa neka njih idu da hapse, a neka nas ostave na miru, čitav dan nam se vrte oko kuće”, zaključio je Milić.

Inspektor osumnjičen da je dilerima droge odavao policijske planove

Zbog sumnje da je bio u lancu prodaje droge, ali i to da je za novac narkodilerima odavao informacije o radu i akcijama njegovih kolega u akciji "Marta", pored još 15 osoba, uhapšen je inspektor u Grupi za borbu protiv droge i krijumčarenja iz Tivta Rajko-Radža Radanović (31).

Radanović je uhapšen u svojoj kući u Tivtu, a osim djela vezanog za zloupotrebu droga, policija mu je na teret stavila i krivično djelo “zloupotreba službenog položaja”.

“Vijesti” saznaju da je Radanović bio iznenađen zbog hapšenja, pa je kolege uporno pitao: “Što me hapsite”?

Zbog šverca droge uhapšeno 16 osoba, među njima i policijski inspektor>>>

Na osnovu višemjesečnih mjera tajnog nadzora, ali i praćenja kolege su Radanovića cijelo ljeto “držale na oku”. Tokom te istrage došlo se do podataka da je on za svega nekoliko stotina eura članovima narko-grupa odavao podatke o tome šta policija planira da radi kao i kakve podatke ima protiv osumnjičenih.

Radanović je godinama radio kao inspektor za borbu protiv droge u Kotoru, a prije godinu je postao i član Grupe za borbu protiv droge i krijumčarenja Herceg Novi, Tivat i Kotor.

U Podgorici je uhapšen Simo Đurović (36) sa Zabjela i godinu mlađi Ivan Novaković, zvani Cojka, koji se sumnjiče da su organizovali grupu, koja se bavila preprodajom droge u glavnom gradu.

Ivan Novaković, Foto: Savo Prelević

Policija je u saradnji sa višim državnim tužiocem u Podgorici uhapsila i gotovo cijelu porodicu Milić iz barskog naselja Popovići - Miroslav Milić (32) zvani Giga, njegova majka Marica (56), supruga Maja (33) i snaha Emina (32) su se našli u pritvoru, zbog sumnje da su organizovali prodaju droge u tom gradu. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Miroslavov mlađi brat Momčilo Milić (29), koji se već nalazi u Spužu.

Marica i Maja Milić ispred tužilaštva, Foto: Savo Prelević

U Baru policija je uhapsila i Ulcinjanina Mefida Serdarevića (32), brata osumnjičene Emine Milić, ali i Pljevljaka Miodraga Bulatovića, za koje se vjeruje da su sa porodicom Milić bili u lancu prodaje droge. U pritvoru su se našli i Nikšićani , članovi takozvanog “ željezarskog klana” - Vladimir- Kiro Radović (32), Radovan Mujović zvani Mujo (24), Radisav Vukčević (28) zvani Raštan i Slobodan-Bobo Bulajić (34), koji je uhapšen u Tivtu.

Osim službenika policije u Tivtu je policija uhapsila i Veljka Kovačevića (31) i Nikolu Mićunovića (33) i Dejana Raškovića (31).

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su još i D. P. (41) i Igor Marinović (35) iz Kotora, V. R. (36) iz Danilovgrada, Jasmin Fetahović (28) iz Rožaja, ali i Tivćanin Mirko Jovović, koji se već nalaze u Istražnom zatvoru u Spužu.

Policija traga za Nikšićaninom Edinom Mehovićem (36) zvanim Kljuno, koji se prema podacima policije nalazi u Beogradu.

Tužilac ih poslao u pritvor

Nakon hapšenja, 16 osumnjičenih su tokom dana privedeni na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici. Prvi su privedeni Đurović i Novaković, a potom su na saslušanje dovedeni članovi porodice Milić, ali i Bulatović i Serdarević.

Nakon što su sina, majku, snahe ubacili u “maricu” i vratili ih u policijski pritvor na saslušanje u zgradu tužilaštva dovedeni su i Nikšićani, a potom je stigla i grupa uhapšenih sa primorja među kojima je bio i inspektor Radanović.

Svi se sumnjiče da su počinili krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, a ranije uhapšenom Momčilu Miliću ali i Nikoli Mićunoviću i Slobodanu Bulajiću na teret je stavljeno i krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

Đurović često na robiji

Uhapšeni Zabjelčanin Simo Đurović (34) na robiji je već proveo oko osam godina, jer je nekoliko puta hapšen zbog organizovanja lanca prodaje droge.

On je 2008. godine osuđen na četiri godine zatvora jer je organizovao narko - grupu u kojoj je bio i Zabjelčanin Ivan Č. Bušković, zvani Buš, koji je osuđen na devet mjeseci zbog toga što je fizički nasrnuo na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić. Bušković je tada osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora jer je utvrđeno da je za Đurovića tokom maja, juna i jula 2006. godine prodavao heroin u Podgorici i Budvi.

Simo Đurović, Foto: Savo Prelević

Đurović je osuđivan i u martu 2002. godine na dvije i po godine zatvora, a 2003. na pola godine robije zbog omogućavanja uživanja droge. Đurović je u novembru 2005. godine u podgoričkom Višem sudu osuđen i na četiri godine zbog prodaje heroina.

Ime Sima Đurovića našlo se na spisku tužioca Miloša Šoškića koji je u maju ove godine podigao optužnicu protiv njega i još pet osoba sa Zabjela, jer su dali lažni alibi Buškoviću prilikom suđenja za napad na novinarku Lakić.

Đurović je nakon hapšenja Buškovića, ali kasnije i na suđenju, tvrdio da je on 7. marta 2011. godine, navodno, dovezao Buškovića na fudbalski teren na Zabjelu u vrijeme kada je napadnuta novinarka.

Tokom suđenja utvrđeno je da je Bušković udario Lakićevu ispred ulaza njene zgrade, ali nikada nije otkriveo ko je nalogodavac napada.

Galerija

Rajko Radanović FOTO: Luka Zeković