Afera s Brajuškovićem može uticati na put Crne Gore ka EU

Potpredsjednik Delegacije EP za odnose sa Jugoistočnom Evropom, Jelko Kacin izjavio da od profesionalnosti istrage ove afere zavisi kako će ona uticati na put ka EU, u pozitivnom ili negativnom smislu

32 komentar(a)
Jelko Kacin, Foto: Arhiva Vijesti
24.08.2013. 16:39h

Potpredsjednik Delegacije EP za odnose sa Jugoistočnom Evropom, Jelko Kacin, kazao je za Antenu M da aktuelna afera o optužbama bivšeg policajca Brajuška Brajuškovića može značajno uticati na put Crne Gore ka EU.

Prema njegovim riječima, sada su na potezu institucije koje bi trebalo da sprovedu profesionalno istragu.

" Kao reakciju na takvu informaciju, oni daju ocjene o tome da li je Crna Gora pravna država, da li su institucije nezavine i kako rade svoj posao. Nije moguće prejudicirati je li to istina ili ne, ali profesionalna istraga mora pokazati šta i kako, i onda to može uticati na put ka EU, u pozitivnom ili negativnom smislu", kazao je Kacin za radio Antena M.

" Ako se institucije pokrenu i dokažu, onda je to svakako dobro. A ako institucije ne znaju šta treba da rade, onda to nije u korist integracijama.

Podsjetimo, bivši pripadnik specijalne policijske jedinice Brajuško Brajušković iznio je niz optužujućih navoda u javnosti na račun bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića i sadašnjeg direktora ZIKS-a Miljana Perovića.